Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Czy naturalne kosmetki robione w domu są lepsze od tych co kupujemy w sklepach ?

Polecane posty

Gość gość

Ostatnio na youtubie oglądałam jak zrobić naturalne kosmetyki. Przyznam, były bardzo proste do zrobienia; ale jednak czy te wszystkie oleje kokosowe , olejki eteryczne itp. naprawdę pomagają nam? Według mnie wsumie są domowej roboty, a jak kupujemy produkt możemy sprawdzić to i owo o prodzukcie. Ja uważam, że domowe kosmetyki są lepsze bo, potrzeba tylko paru składników i dobrych chęci aby je wykonać :)

Gość Kosmetyka
Według mnie ta osoba ma rację *#*

Gość gość
Są lepsze bo bez niepotrzebnej chemii

Gość gość
Też chyba zacznę robić takie kosmetyki

jakos nie jestem przekonana do kosmetykow wlasnorecznie robionych, kiedys kupilam jakis zestaw na biochemii do wykonania kwasu migdalowego i cos pokićkałam- mialam tragedie na twarzy :P

Gość gość
Nie wiem co tam można pokićkać, jak wszystko jest odmierzone i wystarczy wymieszać? Od lat robię sama kremy, toniki, sera i dopiero dzięki temu wiem, co to są naprawdę dobre kosmetyki.

Gość gość
Ja już od dłuższego czasu próbuję samodzielnie robić kosmetyki. Nie ufam już tym jakie znajdują się w większości drogerii. Mają masę szkodliwych dla naszego zdrowia składników, np. parabenów. Mam wrażliwą skórę i chcę wiedzieć dokładnie co wsmarowuję w swoje ciało, więc wytwarzam sama np. różne maseczki i później przekładam je do takich opakowań http://opakowania.polpak.pl/produkty-kategorie/sloje-gruboscienne. Szybko je dostaję i nie wydaję na to dużo kasy. Mają ciekawą estetykę i są wykonane z dobrych materiałów, więc kosmetyki w takich opakowaniach mogę potem spokojnie dawać przyjaciołom jako prezenty np. na urodziny.

Gość Klaudia_zg
jestem za naturalnymi kosmetykami, przynajmniej nie zawierają tego słynnego ścierwa SLS.. które pakuja dosłownie wszędzie nawet do kosmetyków dla noworodków :(

Gość gość
niestety by samemu zrobić kosmetyki również trzeba kupić produkty które nie są tania a ich całkowity koszt jest większy niż kupione kosmetyki.

Gość gość
Produkty do robienia kosmetyków SĄ tanie.