Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

co w tym zlego ze pija mleko

Polecane posty

Gość gość

Byla dzis u mnie kolezanka,zasiedziala sie.. Podalam dzieciom kolacje,wykapalam ich ,ulozylam w lozkach i dalam butelki z kasza manna... Wielkie halooooo,czego to ona nie wymyslalam ze dziwi sie ze 2latek tak pije mleko do snu,a co dopiero 4latek,ze po tak obfitej kolacji,ze przeciez zeby juz myli,ze tak sie nie powinno robic.. humor mi zwazyla na reszte wieczoru.

Gość gość
Ma racje :/ . 4-latek pije na noc kasze? I nie myje zebow?

Gość gość
bez przesady,moi tak samo,i jeszcze rano zaraz po przebudzeniu a otem w zlobku przedszkolu,sniadania,do 5tego roku zycia mlodszy starszy w podstawowce przestal..zeby zdrowe

Gość gość
W tym wieku dzieci juz dawno nie powinny jeść butla. Łyżką niech sobie zjedzą tą manne a na koniec niech wyszorują zęby!!!

Gość gość
ja bylam karmiona kaszka z butli do 6 r.ż:P ale nie na noc tylko do snu w dzień. I jakoś nic mi nie jest, ale to fakt, że byłam na początku zerówki straszną ciamajdą, ktora kurtki sama nie umiała zapiąć:D potem wyrosłam i zrobiłam się "przebojowa"

Gość gość
Oj tam, nie przejmuj się. Jeżeli dzieci się domagają i lubią to, to nie ma co im zabraniać. Co innego gdybyś wpychała im na siłe. Przyjemność ssania i uczucie sytości dają dziecku poczucie bezpieczeństwa. Jeżeli dzieci nie są zbyt pulchne to w ogóle nie zawracaj sobie głowy gadaniem koleżanki.

Gość gość
Sześciolatek z butlą? Gdzie Twoja matka ma mózg???

Gość gość
Moje pija mleko,bo lubia,ale z garnuszka.Potem myja zeby ;)

Gość gość
to ja ten sześciolatek z butla:P moja mama sie strasznie ze mną pieściła:D chodziłam do żłobka i przedszkola i wyłam za nią, bo tak mnie przyzwyczajała do siebie, spałam z nią do 5 roku życia i byłam taka kaleką córeczką mamuni:P I co z tego? bylam samodzielna potem, wyrosłam z tej pierdołowatości i maminego przywiązania, a z mamą mam świetny kontakt. aczkolwiek dopoki nie wyjechalam na studia to nawet w domu kubka po kawie nie umylam po sobie, bylam okroponie rozpieszczona:)

Gość gość
i dodam, że do dziś jak zajadę do rodziców to mi mama robi śnaidanka do łózka, co chwilę przynosi mi coś, podtyka wszystko pod nos. Mam brata i go tez tak traktowała i całkiem normalny jest:P

Gość gość
A jaka jestes teraz mama?

Gość gość
JA nie widzę w tym nic złego. Jak dziecko lubi to niech pije. Nawet z butelki- nic mu się nie stanie jak raz dziennie przez 5 minut będzie pić z tej butli.

Gość gość
ja nie jestem jak moja mama, bo mam inny charakter. Nie cackam się z tak dzieckiem, mama moja np. brata karmiła piersią 3 lata i w ogóle lubiła z nami przebywać. Ja z kolei wolę ciszę, spokój, a w łóżku dziecka w ogóle nie akceptuje chociaż sama miło wspominam czas spania z mamą.

Gość gość
To ja atorkja,wczoraj padl mi net,dzieki za opinie sama nie wiedzialam ze to takie straszne,picie mlekoa z butli,ale przeciez inne posilki jedza normalnie,rozwijaja sie ok,wiec poki beda mieli ochote to zostane przy tych butlach

Gość gość
To jest niepotrzebny nawyk i tyle dla wygody mamuski, bo dziecko po butli albo jeszcze z butla w rekach zasypia. Moje dziecko w wieku 16 miesiecy mialo odstawiony smoczek i buteklki, z dnia na dzien. Pilo z niekapka, kubka .

Gość gość
Jasne że się nic nie stanie jak sobie wypije z butli:D Laski się naogladały TVNu i naczytały głupich porad ciotek klotek z gazet i teraz wszyscy niby twierdzą jakie to szkodliwe... A fluor w pastach to niby nie jest szkodliwy...:/ Zeby trzeba myć, to oczywiste, ale moje dziecko rzadko myło zęby bezpośrednio przed snem, ma już 6 lat i wszystkie ząbki zdrowe:) Wystarczy raz dziennie porządnie umyć.

Gość gość
moja 5 latka pije mleko przed snem ale przez słomkę - inaczej nie ruszy :) (potem myje ząbki)

Gość gość
kaszka to kaszka , jak na wodzie ok , jak na mleku krzywdzisz dzieciaka , mleko od krowy jest dla cielaka ! zaden ssak w naturze nie pije mleka pzrez całe zycie , tylko durny człowiek ! nasz system trawienny nie jest przystosowany do mleka krowiego ! mleko po prostu szkodzi i mimo ze zywieniowcy mówią inaczej to racji nie mają poczytajcie naukowe medyczne wypowiedzi i badania nad mlekiem krowim . oczy sie wam otworza , ae ze ten pzremysł mleczny to ogromne pieniadze nie ma szans by predko człwoek zrezygnowałz picia tego dziadostwa wapn, białko i inne zawartosci w mleku krowim nie sa tej miary jaką powinny być ! wiecej znajdziesz na internecie i w ksiazkach naukowców jakie zostały wydane ! i są dostepne http://www.faceci.com.pl/mleko.html

Gość gość
Zeby trzeba myć, to oczywiste, ale moje dziecko rzadko myło zęby bezpośrednio przed snem, ma już 6 lat i wszystkie ząbki zdrowe usmiech.gif Wystarczy raz dziennie porządnie umyć. x RAZ dziennie? Nic dziwnego, że tylu dorosłych ma problemy z zębami.

Gość gość
potem sie dziwicie , ze wam dzieci chorują , a na starosc są kalekami . oczywiscie wszystko mozna zjec jak ktos sobie mleka do kawy naleje szlag go nie terafi , ale jak juz mleko i produkty jego poza masłem maslanka i chyba kwasnym mlekiem , sporzywa bardzo duzo i czesto to gwarantuje mu ze juz w wieku lat 20 a u silniejszych organizmów w wieku lat 40 ma powazne problemy z zdrowiem , a wszystko az w 50% przez mleko krowie

Gość gość
jogurty - wszelkie owocowe z dodatkami itd to też swinstwo ! w art, doczytasz wiecej zrezygnuj z mleka , sam zobaczysz jak po miesiacu sie bedziesz lepiej czuć i twoje dziecko mniej chorowac z mleka znaczy z jego produktów też ale ...jak masz smak na serek to jak go raz na tydzien zjesz nic sie nie stanie .

Gość gość
Nie jadłam nabiału przez pare miesiecy jak karmilam dziecko i nie czulam sie wcale lepiej a zęby bolały mnie WSZYSTKIE jednocześnie.