Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Nie chciałbym mieszkać w niemczech

Polecane posty

Gość gość

Ten kraj w moim mniemaniu nie jest krajem ludzi wolnych. jest to kraj gdzie wszystkie reguły muszą być przestrzegane i wszystko ma być pod linijkę . gdzie podobno sąsiedzi za za głośne słuchanie muzyki od razu wzywają policję. to nie kraj dla mnie a wasze jakie są odczucia.

Gość gość
a byłeś tam raz chociaż?

Gość gość
byłem na wycieczce i się cieszyłem po powrocie do polski ludzie są tam bardzo niemili i mówią wulgarnie.

Gość gość
dla mnie spoko, chciałabym mieszkać :) zwłaszcza, że mam jakieś tam porównanie, zarówno w latach 90 XX jak i obecnie :) To prawda, że są reguły, itd, tzw" kraj policyjny" :P ale to przecież także dobre obyczaje ! sąsiad nie będzie Ci wiercił wiertarką czy puszczał muzy na fulla przed północą >.> dużo lepiej się żyje, nikt nie drze mordy pod balkonem, tak jak mam to cholera teraz na co dzień w PL :/

Gość gość
ja bym chciala w niemczech mieszkac.. bardzo.. ale mieszkam w glupim uk

Gość gość
ja mieszkałam pół roku w Niemczech i bardzo mi się tam podobało - a jak chcesz słuchać głośno muzyki to kup sobie słuchawki!!!

Gość gość
Myślę, że aby móc się wypowiadać na temat mieszkania w danym kraju, należałoby najpierw spędzić w nim przynajmniej kilka lat. Wycieczka nie daje żadnego pojęcia na temat życia czy ludzi tam zamieszkałych, gdziekolwiek nie pojedziemy. Zatem bez sensu takie stwierdzenie.

Gość gość
jak to bez sensu - przecież on był kilka dni i wie najlepiej! po co ma mieszkać i poznawać - ON I TAK WIE LEPIEJ!!!

Gość gość
Ja tu mieszkam i jestem baaardzo happy! Kraj policyjny daje ci duze mozliwosci - jak ktos ci porysuje auto to na bank naoczni swiadkowie poinformuja policje za ciebie. Nie musisz pilnowac wszystkiego 24h. Mozesz zostawic rower przed blokiem/wozek nikt ci go nie ukradnie (chyba ze wycieczka z Polski). Przypadkowi ludzie sa w ogole uprzejmi, nieznajomi zycza ci dobrego dnia i "smacznego" w knajpach... w sumie tu gdzie ja mieszkam nawet nie ma zuli (nie wiem jak w innych rejonach)... nie spotkalam jak dotad zadnego menela, zadnych pijanych nastolatkow... sa imprezy typu bierfest to wszyscy pija ale nie ma awantur... o i w ogole ludzie sa tu szczesliwi. Naprawde oni sie ciagle usmiechaja :P

Gość gość
ci co tam nie byli i tak wiedzą lepiej - nikt ci nie uwierzy!

Gość gość
Ja nie bylem dluzej niz tylko 1-2 dniowe wypady na jumie ;) nie no zartuje przejezdzalem kilka razy tylko do niemcow mam jakis uraz wiem ze toniezdrowe podejscie ale wk...a mnie ten kraj i nie chce tam mieszkac wiadomo od zawsze co o nas mysleli... mieszkalem w 3 krajach uk belgia i holandia najczystsze to holandia belgia byla taka neutralna zdystansowani ludzie ale uprzejmi no i anglia otwarci pomocni i sympatyczni ludzie jak rowniez styl zycia ktory mi odpowiada tutaj bardzo niczym sie nie martwisz korzystasz z urokow moglaby byc tylko blizej pl ; P

Gość gość
Cóż mnie to aż tak bardzo nie przeszkadza to co piszesz. czasami zdarza się idzie ktoś pijany nocą i się drze ale jakoś nie zwracam na to uwagi.ktoś napisał że o kraju powinienem sie wypowiadać po dłuzszym pobycie. ale skoro po nawet krótkim mam nięchęć i nie chce już tam wracać to po co mam się męczyć dłuższym pobytem. moim zdaniem Polska jest dużo lepszym krajem do życia bo tu chociaż jakaś wolność jest nie tak jak w niemczech w którym się czułem jak w jakiejś korei północnej, wszędzie zakazy,nakazy,kontrola,inwigilacja. to nie dla mnie jedyne co lepsze mają to zarobki i to wszystko moim zdaniem.

Gość gość
Ten kraj w moim mniemaniu nie jest krajem ludzi wolnych. jest to kraj gdzie wszystkie reguły muszą być przestrzegane i wszystko ma być pod linijkę . gdzie podobno sąsiedzi za za głośne słuchanie muzyki od razu wzywają policję. to nie kraj dla mnie a wasze jakie są odczucia. <<<<< tak dokładnie masz rację ,tak tutaj jest :) Dodam ,że trzeba mieć szczęście aby trafić tutaj na ludzi ciut więcej "wyzwolonych" Niemcy są jak roboty- zaprogramowane ,sztywny ,nudny o dziwnej mentalności naród. Dla kogoś kto lubi czuć wolność ,radość i spontan ten kraj to porażka. Tutaj chodzi się do pracy,je i wydala. Planuje urlop i das was :) Na wszystko i wszystkich musisz uważać. Niemcy są owszem uśmiechnięci i "mili" ale...właśnie to -mili -to fałsz i zakłamanie. Wydają się choooolernie pomocni ach i och ,nie daj boże jak zrobisz coś co im się nie spodoba ,to od razu poznasz ich prawdziwe oblicze :) Tutaj się żyje schematem ! Wszyscy tutaj tak żyją ,jeśli się tylko wychylisz poza ten margines ich zasad od razu poczujesz ich prawdziwą naturę.

Gość gość
czy niemcy naprawde sa nudni sztywni i bez poczucia humoru??

Gość czarnulka1988
nie zgadzzam sie:)

Gość gość
A skąd wiecie że są fałszywi? Ja się nigdy nie spotkałem z jakimś fałszem. Jezyka nie znam perfeckt a w pracy nikt mi wyrzutów nie robi, tylko starają się mówić tak bym zrozumiał. Jakiś turas przyrysował mi bok auta [pod domem] i zwiał z miejsca wypadku i gdyby nie życzliwy sąsiad to bym nie dostał odszkodowania. Poza tym moja zona uważa za niesamowite to, że nikt tu cie nie krytykuje ze względu na styl ubierania. Możesz się ubrać w dres, w sukienke, garniak, jak wieśniak a i tak nikt cie nie wyśmieje. No i nie ma tu moherów - wyznawczyń rydzyka. Babcia w busie nie skomentuje że niewychowana młodzież bo siedzi z dupskiem, nie ważne czy pełnosprawny czy nie. Ja nie widziałem awantur [chyba ze polaków], niejednokrotnie jakas staruszka wzięła mnie na swój bilet w weekend abym nie musiał płacić... myślicie że zrobiła to bo była fałszywa???? Ktos kto lubi przestrzeganie zasad to kraj idealny dla niego... ale jak ktoś woli chaos, samowolke, rozruby, śmiecenie pod oknem to faktycznie - lepiej niech nie wyjeżdza z Polski

Gość gość
No i zamkneli mordy Niemca nigdy na oczy nie widzieli, ale i tak wiedza lepiej