Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

morfologia wysokie leukocyty 20 tys u 5 miesieczniaka

Polecane posty

Gość gość

pomocy. moja coreczka miala miec szczepienie ale w morfologii wyszlo 20 tys leukocytow. podwyzszone sa tez limfocyty. Julia miesiac temu goraczkowala i lezalysmy w szpitalu, potem lzawily jej oczka i miala katarek, tydzien temu miala troszke nieciekawe gardlo dlatego doktor zalecila morfologie. Nic jej nie dolega, jest wesola i nie marudzi. robilismy dzis tez badanie moczu i wyszlo ok, reszta w morfologii tez super tylko te nieszczesne WBC. czy to moze byc pozostalosc po tych jej infekcjach?

Gość gość
dodam ze jutro mam wizyte bo lekarka nie widziala jeszcze wynikow moczu, ale strasznie sie martwie bo podwyższone WBC od razu kojarzy mi sie z bialaczka...

Gość gość
no przestań, wbrew pozorom nie tak łatwo o białaczkę ma leukocytozę, normalna sprawa przy nieciekawym gardle, to tylko potwierdza infekcję nie doszukuj sie niczego złego ile ma plt i rbc?

Gość gość
dzis gardelko wygladalo juz ok i osluchowo tez ok dlatego lekarka troche sie zdziwila wynikami. erytrocyty 4,7 plytki 372. Te normy sa strasznie dziwne bo na niektórych stronach czytam cos takiego : Dzieci: 1 miesiąc–2 lata: 5,0-19,5 G/l .A na moim wyniku norma jest do 12.Dziekuje ci za odpowiedz bo straszna panikara jestem.

Gość gość
twój wynik ma normy dla dorosłych niestety, jest lekka leukocytoza, ale dziwie sie, ze lekarka sie zdziwiła, owa leukocytoza moze jeszcze utrzymywać sie do miesiąca a w moczu białka zapewne nie ma i leukocyty w normie?

Gość gość
tak,mocz wyszedł ok. Dziękuje ci uspokoiłaś mnie trochę. Człowiek poczyta w internecie i fiola może dostać.

Gość gość
zapewniam cie, ze taki wynik jest ok, no nie jest, ale jest wynikiem przebytej bądź trwającej infekcji powinnaś robić zawsze rozmaz z morfologią, być moze go masz przed sobą, taki rozmaz upewni cie w 100 prawie %, ze nie dzieje sie najgorsze, to tak na przyszłość

Gość gość
słuchaj, ja nie szczepiłabym małej narazie, aż do unormowania wbc

Gość gość
zobaczymy co powie lekarka, podejrzewam ze nie będziemy szczepić jeszcze. Mialo to sie odbyć dzis ale wyszly te leukocyty...

Gość gość
no, pewnie powie, ze skoro fizykalnie ok, to szczepimy, u nas tak jest, ale nigdy nie wiadomo, czy ta leukocytoza nie jest zwiastunem kolejnej infekcji, dlatego też doradzam wstrzymanie się a napisz ile ma jeszcze limfocytów?

Gość gość
procentowo limfocyty 72,9 norma na wyniku 20-70 a te drugie wartosci 14,35 a norma 2,5-8,5

Gość gość
ok, wirusówka spokojnie, wsio jest ok

Gość gość
dzięki wielkie za pomoc