Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

miksermajk

Chyba wybrałam złą szkołę .

Polecane posty

Witam , aktualnie uczęszczam do LO o profilu klasy Straży Granicznej , minęło już 1.5 miesiąca od chodzenia szkoły . Pomału zaczynam cholernie żałować że poszłam do tej szkoły . Otóż z mojego gimnazjum patrząc teraz na poziom LO okazuje się że moja wiedza jest bardzo mała . Nauczyciele są koszmarni , ja na przykład nigdy nie byłam specem od nauk przyrodniczych , ale w humanistycznych też nie jestem jakaś najlepsza . Zastanawiam się , dlaczego nie wybrałam zawodówki , przecież tak czy siak (gdybym zdała maturę - co do tego nie nastąpi) i tak mogę nie znaleźć pracy dobrze płatnej a pracować za kasą fiskalną za 1300 zł w Biedronce . Boję się o swoją przyszłość . Nie wiem co mam robić . Raz już nie zdałam . Było to w II klasie gimnazjalnej wyłącznie z matematyki (nie dziwiąc się jak mam tyły nawet z wiedzy podstawówki) Nie mogę pozwolić na to abym po raz kolejny nie zdała , bo wiem że koniec z moją przyszłością definitywnie ! Staram się uczyć , robię to prawie systematycznie , ale po wałkowaniu jednego działu przez cały tydzień otrzymałam tylko 3 z Podstaw Przedsiębiorczości . Nie mam kompletnie już sił do tego wszystkiego . Boję się o kolejną poprawkę z matematyki , bo wiem że jej nie przejdę , a warunek nie wchodzi w grę . Nie wiem , może ja poszłam do tego Ogólniaka , żeby moi rodzice byli ze mnie dumni ? Teraz wiem , że ta duma nic innego mi nie robi , jak stawia mnie przed niepewnym jutrem . Do mojej szkoły przyszły osoby ze średnim 4.0-5.0 i wyżej , a ja ledwo 3.7 . Nigdy nie byłam dobra z nauką . Co mam teraz zrobić ?

Gość gość
porozmawiaj z rodzicami. coś ci doradzą

Chodzi o to , że nie mam dobrych relacji z rodzicami . Oni tylko odpowiadają "masz to czego chciałaś" . W sumie mają rację , ale na błędach się uczymy ...

Gość gość
No to nie ty jedna wybrałaś ja mam podobną sytuację ...

Co ja mam teraz zrobić ? Wybrać się do zawodówki ? Ogólnie w tych czasach niby jest potrzebna ta matura , ale patrząc na realia , mają zrobić jeszcze trudniejsze matury itd. więc chcą ograniczyć średnią i wyższą szkołę , potrzeba ludzi do pracy np.piekarz czy hudraulik . Wszystko fajnie i pięknie , ale z kolei jest to , że np. rówieśnicy z gimnazjum mają Cię za człowieka bez przyszłości , mniej inteligentnego bo masz TYLKO ZAWÓD .

Gość gość
daj sobie rok do czerwca wylacznie ksiazki i ewentualnie popros o kase na korki z przedmiotow ktore sprawiaja ci najwieksza trudnosc wtedy zadecydujesz to jest rok wyrownania poziomow, ty po prostu masz wieksze zaleglosci, to wszystko najprawdopodobniej

Gość gość
W dzisiejszych czasach liczy się zawód, być może jeżeli będziesz dobrą fryzjerką zarobisz więcej niż kończąc LO z wyróżnieniem

Gość gość
przenoszenie sie po poltorej miesiaca BO w klasie sa lepsi a nauczyciele ci nie leza to najlepszy pomysl? ten rok i tak ma w plecy, wiec co to za roznica?

Gość gość
Ja mam sytuację podobną . W tym roku zdałam maturę, dostałam się na medycynę, mimo tego zrezygnowałam z różnych względów. Studiuję pedagogikę i coraz bardziej utwierdzam się w przekonaniu że nie są to studia dla mnie, gdyż nie interesuję się przedmiotami humanistycznymi, niestety rezygnacja jest już niemożliwa i jest za późno...Sama nie wiem co robić??