Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Fifinka

Kaszak na głowie

Polecane posty

Witam, Mam kaszaka na głowie i niebawem idę go usunąć i muszę przed zabiegiem wygolić łepetynkę w miejscu tego kaszaka,w związku z tym mam pytanie, czy lepiej zrobić to samemu, tzn z czyjąś pomocą w domu, czy może lepiej iść z tym do fryzjera(choć mi trochę głupio i wstyd:/) , a jeśli do fryzjera, to czy ktoś zna dobrego fryzjera we Wrocławiu, który "wygoli" mnie tak , aby potem nie było zbytnio widać tego łysego miejsca. Dzięki z góry i proszę o szybką odpowiedź , bo zabieg mam 30 października.

Gość gość
tak, uważam że fryzjer zrobi Ci to bez problemu. Myślę że fryzjerzy rożne rzeczy obrzydliwe oglądają - łupież, krosty, wosk w uszach

Gość gość
a możesz mi napisać, do jakiego lekarza poszłaś? Mam podobny problem i nie wiem, czy najpierw do rodzinnego po jakieś skierowanie, czy jak? Dermatolog? Chirurg? Daj znać, proszę. A co do golenia, to chyba bym wolała domowym sposobem. Wyciąć krótko włosy tam, gdzie trzeba i wtedy to miejsce wygolić maszynką.

Gość gość
Też miałam podobne ustrojstwo z tyłu głowy, bliżej karku, nie musiałam nic golić.

Gość gość
Najpierw poszłam do rodzinnego ,dostałam skierowanie do chirurga.Lekarz przecina skórę i wyłuszcza kaszaka, potem szyje.Za tydzień ściągniecie szwów i to wszystko.

Gość gość
Jw miałam wycinane 2 kaszaki nic nie goliłam pani chirurg sama wycieła kika włosów!!

Gość gość
dzięki za odpowiedź, muszę się wybrać i pozbyć się tego świństwa

Ja byłam najpierw w dermatologa(oczywiście wszystko na NFZ), ten dał skierowanie do chirurga poszłam do wskazanego przez owego dermatologa, zapisałam się najpierw na wizytę ,gdzie zbadano tego kaszaka i wyznaczono termin zabiegu. Jak jesteś z Wrocka to dam ci namiary na tego dermatologa i chirurga.

Gość gość
to ja, początkująca w tej walce :) Dzięki na informacje, jestem z trójmiasta. Na poniedziałek umówiłam się do rodzinnego i zobaczymy, co ona wymysli. Ja też wolałabym najpierw dermatologa, bo przecież pewności nie mam, co to.

do Eryk Otóż nie , też myślałam , iż wygoli mnie pielęgniarka przed zabiegiem , ale nie , muszę to zrobić we własnym zakresie , może to i dobrze , bo u chirurga(w końcu to na NFZ) nie tracą czasu na golenie..., no i potem nie ma pretensji , że nie tak mnie wygolili.