Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

BADANIA GENETYCZNE NOWOTWORY

Polecane posty

Gość gość

witam chcialabym podpytać o badania genetyczne w kierunku nowotworów czy miał ktoś z was? czy wie na czym polega oprócz pobrania pórbki krwi co dalej jeżeli ustalą że jakiś gen jest tym uszkodzonym ? moja siostra , babcia , dwie ciocie oraz dziadek wszysycy mieli nowotwory z czego dziadek , babcia i jedna ciocia nie żyją chciałabym zadbać o to aby mnie nie zaskoczyła w przyszłość taka wiadomość jak NOWOTWÓR chcialabym móc wcześniej mieć możliwość ewwntualnej walki

Gość gość
Ja tez mam w rodzinie raka, z pokolenia na pokolenie. Rób tzw.markery-krew pod tym kątem co pół roku..cd

Gość gość
...raz na rok kompleksowe badanie ciala- pelna analiza krwi,mocz,rtg klatki,ginekologia,usg jamy brzusznej,gastroskopia zoládka,..

Gość gość
...regularna cytologia i badanie piersi.Nie lekcewaz zadnego bôlu, dlugiego zaparcia, czy wzdécia. Rob zalecone badania.

Gość gość
W mojej rodzinie matka taty miala gdzie indziej raka, tata gdzie indziej i ja gdzie indziej. Trzeba badac cale cialo...

Gość gość
...ja na szczęscie mialam nie zlosliwego, uchwyconego w porę. Parę lat po operacji, i jak na razie ok:-)BADAJ SIĘ.Zyczę zdrowia!

Gość gość
dziękuje napewno będe sie badała , bardzo to dla mnie ważne szczególnie teraz gdy zostałam matką to moje zycie jest potzrebe jeszcze komuś innemu an tym świecie biorąc pod uwagę to co przeszła moja rodzona siostra podczas choroby jestem już bardzo ostrozna

Gość gość
Mam w tej chwili slaby net, i dlatego pisałam fragmentami, w odcinkach. Pozdrawiam! Urszak

Gość gość
Z każdym rokiem coraz więcej osób w Polsce choruje na nowotwory. Nowotwór złośliwy zabija w ciągu 3-6 miesięcy od pierwszych objawów. W 2014 roku liczba chorych w Polsce może sięgnąć 200 tysięcy.

Gość gość
Wlasnie dlatego nie nalezy lekcewazyc sygnałów od swojego organizmu.Trzeba ządac!od lekarzy zleceń na badania. Urszak

Gość gość
W przypadku kobiet, 99% nowotworów występuje u dziewczyn o wadze powyżej 55 kilogramów.

Gość gośćniewazne
Dostałam skierowanie do poradni genetycznej przy centrum onkologii. Tam mam wykonywane badania genów na NFZ. Rodzinny może skierować.