Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość koczi

nie wiem jaki samochód kupić

Polecane posty

Gość koczi

do wyboru mam dwa. większe- kombi i mniejszy nietypowy samochód 3 drzwiowy, 4 osobowy. cenowo mam do przeznaczenia tyle samo kasy. kombi będzie w tej cenie starsze to drugie jest jakieś 2 lata nowsze w tej samej cenie. obecnie mam kombi, ale głownie jeżdżę sama, co prawda mniej po mieście, bardziej na trasie. i trochę nie wiem, który kupić, większy będzie więcej palił, ale jest wygodniejszy, pakowniejszy, mniejszy jest oryginalny, podoba mnie się, ale na pewno ciężej go sprzedać. A jak znam życie za 2-3 lata będę chciała zmienić auto znowu. I tak się biję z myślami- rozsądek czy marzenie?

Gość gość
dlaczego ograniczasz się do tych dwóch samochodów? Jakie to modele?

Gość koczi
po prostu nie szukam innych i tyle. to auta jednej marki.

Gość gość
Napisz jakie, to wtedy będzie można pomóc w wyborze

Gość gość
dla mnie to idiotyczne kupować auto,żeby go sprzedać za 2 lata. jeśli te samochody są używane to pewnie przez te 2 lata będziesz do nich dokładać a z kolei samochód z salonu działa całkiem sprawnie trochę dłużej niż 2 lata. kompletnie nie rozumiem twojego postępowania.

nie kupuję nowych samochodów z salonu, po pierwsze mnie nie stać, a po drugie bardzo szybko tracą na wartości. staram się kupić taki samochód, żeby do niego nie dokładać ( tyle co zwykła eksploatacja, klocki, oleje, elementy zawieszenia...) właśnie teraz mam takie auto, w które nie wkładałam kasy, ponieważ się starzeje, teraz może się zacząć psuć, więc chcę zmienić na trochę lepsze. nie kupować kilka lat nowszego niż planuję kupić, pakować się w kredyt itp,

Gość gość
Dobry wybór. Kupuj kombi, bagażnik zawsze może się przydać.:classic_cool:

no bagażnik się przydaje, ale bardziej podoba mi się to małe śmieszne c30 no i jest nowsze zn je prdukują od 2007 roku i ten rocznik "chodzi" za ok 20000-25000. w tych pieniądzach v50 jest z rocznika 2005 max 2006 :o

Gość gość
a przebieg ma też większy niż ten z rocznika 2007 ??

na przebieg w sumie nie patrzę, bo w pl i tak wszystkie są kręcone, dla mnie przebieg to nie jest żaden wyznacznik. jakby nie było liczę sobie, że sprowadzony z zagranicy samochód ma rocznie przejechane 30 tys km. patrzę raczej na inne parametry

Gość gość
bez jaj podoba ci sie C30 ? obrzydlistwo, a V50 jest ciasne bo to zwykły Focus starszej generacji.

no fakt, c30 jest specyficzne i nie każdemu się podoba. kiedyś i mnie się obrzydliwie nie podobało, uważałam że to najbrzydsze volvo jakie tylko mogli zrobić :D ale mi się odmieniło :D śmieszny babski samochodzik. de gustibus non est disputandum ;)

Gość gość
nie no V50 spoko autko tylko ja bym nie brał diesla lecz jakąś mocniejszą benzynkę i przerobił na gazownie :), ale szczerze mówiąc w tej cenie jest spory wybór autek i ciężko coś doradzić mi sie podoba konsola w V50tce

Gość gość
to kup kture nie ma jeszcze z 100 tys bo po stówie to prawie zawsze zaczyna sie soc psoć moze i byc daihatsu cure kup sobie gazete auto moto 9/2014 220 albo ściągnij z internetu moja sąsiadka ma renówke i rdza nie bierze

co do silnika będę się zastanawiać jak już wybiorę na KTÓRE sie zdecydować! :) koleżanka odradzała mi 3-drzwiowe jak jestem przyzwyczajona do "normalnego" chyba faktycznie stanie na starszym, "normalniejszym" kombi.

Gość adulac
jesli nie chcesz dokładać do napraw to zastanów sie na jakąś toyota, większa avensis, mniejsza verso, auris? ja bym wzieła verso, nie jest tak duża a i tak pakowna, nie muszę z nią jeżdzić po mechanikach, a swoje lata ma..

Gość koczi
biorę pod uwagę tylko te dwa i już nie będę zmieniać marki.

Gość gość
w tym aso www.hondamatraszek.pl mają super rabaty, więc polecam ten trop :) chyba że tylko o model Ci chodzi.

Gość gość
jak jezdzisz wygodnym kombi i na trasie glownie to te c30 bedzie dla Ciebie zbyt ciasne, niewygodne i byc moze silnik nie bedzie sobie tak fajnie dawal rady jak w wiekszym aucie. bierz kombi

Gość gość
Czy samochody o podobnym opisie dostanę gdzieś we wrocławiu?

Gość srednig
Jesli interesuje Cie volvo to z pewnoscia odpowiedz na swoje pytanie znajdziesz w http://intercar-wroclaw.volvocars-partner.pl . Posiadają spory wybór pojazdów, dlatego na pewno nie będziesz miał kłopotu ze znalezieniem samochodu swoich marzeń. :)

Gość gość
Na https://www.auto-motor-i-sport.pl/ mają fajne testy i porównania, może tam znajdziesz odpowiedź. Wymagania masz bardzo konkretne, więc nie powinno być problemu znaleźć fajne autko :D

Gość KrzysiekWik

Ja na pewno mogę polecić Ci abyś również odwiedziła ofertę salonu HondaPlaza który moim zdaniem przygotował zdecydowanie najlepszą ofertę aut nowych Hondy jak i używanych również innych producentów. Do tego w salonie mają zawsze profesjonalną obsługę sprzedażową na której pomoc można liczyć w każdym aspekcie i nie ściemniają jak to jest w komisach bo stan techniczny przedstawiony jest czarno na białym, do tego też w wielu przypadkach można tutaj liczyć na dodatkową roczną gwarancje z programu Honda Quality Plus 🙂