Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość młoda mama1

dziecko po szczepionce musi gorączkować?

Polecane posty

Gość młoda mama1

Hej mamuski czy wasze dzieci tez goraczkowały po szczepionkach ? Moja mała miała w czoraj szczepionke a ma 5msc i przy zadnej nie goraczkowała ponoć dobrze jak dziecko gorączkuje po szczepionce bo przyjmuje prawidlowo szczepionki a jak nie goraczkuje to też dobrze je przyjmuje ?

Gość gość
Jak nie gorączkuje to może jest zdechłe

Gość kryzz
ja szczepiłam we wtorek (moje dziecko ma 14 miesięcy) i nie gorączkowało, różnie reaguje, też słyszałam, że lepiej jak dziecko reaguje ale staram się nie brać sobie tego do głowy, pewnie po prostu dzieci różnie reagują na szczepienia, nie martw się.

Gość gość
Moje dziecko po szczepionce oddało kał uszami

Gość młoda mama 1
I powidzcie mi jak pozbyc się rostępow ?;( minieło juz troche a ja mam je dalej straszne ,mam brzuch jak bym się poparzyła ,troszke mi zblakły ale nie az tak przyjdzie lato chciała bym sie pokazac z dzidziusiem nad woda czy basenie ale wstyd z takim obwisłym pomarszczonym flakiem :/

Gość młoda mama 1
Gosc z gory Zdechły to ty masz mozg wywłoko wes sie lecz bo najwidoczniej pomocy potrzebujesz na kusocinskiego miejsca wolne. Przyjmą cie

Gość gość
Młoda mamo1, piszesz o niepożądanych odczynach poszczepiennych, czyli NOP. Nie prawdą jest, że lepiej żeby wystąpiła gorączka, najlepiej gdy po szczepieniu dziecko nie ma żadnych niepożądanych i niepokojących objawów, ale jak już coś sie dzieje, to większość NOP ma łagodny przebieg i ustępuje w ciągu kilku dni. Zazwyczaj nie wymagają one interwencji lekarza i szczególnego leczenia. NOP mogą wystąpić po podaniu każdej szczepionki, a do najczęściej stwierdzanych objawów należą: gorączka, odczyn w miejscu wstrzyknięcia (obrzęk, zaczerwienienie, przemijający ból). Polecam informację jakiej udzielił dr P. Albrecht: http://www.szczepimy.com.pl/dr-hab-med-piotr-albrecht-odpowiada-na-pytania-o-nop

Gość gość
dzięki w końcu ktos normalny sie wypowiedział jeszcze po zadnej szczepionce mi dziecko nie gorączkowało teraz na poczatek grudnia bd mialo kolejna szczepionke skonczyła teraz 6msc dzidzia i tak sie własnie zastanawiałam czy musi albo bd gorączkowac no ale cóż to juz od dziecka zależy