Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

choruje na SM

Polecane posty

Gość gość

Witam . Wczoraj uslyszalam diagnoze " stwardnienie rozsiane " nie wiem co mam zrobic , mam 21 lat i swiat mi sie zawalil . Czy jest tu ktos moze kto tez ta chorobe przechodzi ?

Gość kral
skutki roochania sie po autach i innych spelunach, tak koncza qrwy

Gość kral
no i znalazla sie obronczyni po fachu tego samego poziomu, dwie lepsza od drugiej

Gość kral
hivy i syfy juz ci nie pozwalaja normalnie pisac, na stos z qrwami, taki wasz los, bedzie coraz gorzej :D

Gość gość
ja słyszałem że czasami mylono diagnozę SM z boreliozą poza tym na forum SM czytałem że SM wywołane jest przez zwężone tętnice szyjne i zabieg udrażniania tych tętnic potrafi wiele pomóc na tym forum to czytałem: http://www.ccsvi-ms.pl

Gość gość
jedna z historii błędnie zdiagnozowanej boreliozy jako SM http://www.borelioza.org/historie/ola3.htm , proponuje przebadać się na boreliozę i nie tym najtańszym testem ELISA który jest bardzo wątpliwy, wejdź na forum o boreliozie, poczytaj jaki test wykonać żeby był wiarygodny i go zrób bo możliwe że masz błędną diagnozę

Gość gość
Mogę Ci pomóc..choruję od ponad 3 lat. Podaj swój mail, napiszę.

Gość gość
Osoby, które nie rozumieją tej choroby nie powinny się wypowiadać!!! Choroba jest o podłożu genetycznym, nie ma nic wspólnego z trybem życia!! Jesteście żałośni.

Gość lenkxa
Przyczyna nie jest znana. Jest kilka hipotez. Nawet ta o wirusie. Porozmawiajcie z osobami, które chorują i które żyją z tą chorobą niemal normalnie. Większość osób normalnie pracuje, ma dzieci, rodzinę, udziela się społecznie. Nie bez znaczenia jest to, czy się "systematycznie" leczymy, ja na pierwszą wizytę u neurologa miałam czekać pół roku, zdecydowałam się na prywatną wizytę u innego, nie żałuje, dostałam leki, które nie cofnęły ubytków neurologicznych, ale od kiedy je biorę problemy z utrzymaniem równowagi, zawroty głowy są coraz mniejsze. Dodam, że to lek przede wszystkim na padaczkę, której nie mam, ale pomaga, i to jest najważniejsze.

Gość gość
a czemu mówi sie SM, jeśli jest to Stwardnienie Rozsiane - SR

Tak na marginesie jest całe mnóstwo chorób demielinizacyjnych. A "wszyscy" skupiają się na stwardnieniu rozsianym. Poczytajcie trochę na ten temat nim zaczniecie cokolwiek pisać. Nie tylko o SM powinno się mówić, ale o masie innych. Interesować Nas powinny ubytki neurologiczne. Mi lekarz "na starcie" powiedział, że mam jedną z chorób demielinizacyjnych.