Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Pierścionek zaręczynowy

Polecane posty

Gość gość

W najbliższym czasie chciałbym się oświadczyć mojej lubej, ale ostatnio mam okropny kłopot z pierścionkiem zaręczynowym! Zacznijmy od tego, że moja dziewczyna nie nosi w ogóle pierścionków, a więc nie mam pojęcia jaki ma rozmiar ani jaki chciałaby dostać. Wiem tylko, że nie lubi złota ani "oczek" (czyli diamentów, rubinów itp.) Poza tym ona preferuje skromne rzeczy. Nie wiem czy pierścionek zaręczynowy też ma być skromny. Chciałbym aby go nosiła, a nie rzuciła w kąt. Macie może jakieś pomysły? A jeszcze jedno. Chyba wiem, dlaczego nie nosi pierścionków. Między palcem serdecznym, a tym drugim (sorki za określenie) ma taką małą "płetwę", dlatego pierścionek nie może wejść do końca i ją to peszy i jest niewygodne. Podpowiecie coś?

Gość gość
co ma, płetwę?? :D hm, to na którym palcu miała by nosić ten pierścionek... trudna sprawa, naprawdę trudna, bo ona: nie lubi pierścionków, ma płetwe, inna sprawa że może zamiast pierścionka coś z innej biżuterii? ale to trochę bez sensu... ale jest serio aż tak zle ze nie włoży pierścionka?

hej autorze. udanych zaręczyn i dużo szczęścia dla Ciebie i Twojej lubej. pierścionki z brylantem w koronie są już okropnie oklepane. mnie mój ukochany podarował pierścionek z brylantowym oczkiem nieco podobny do szczupłej obrączki, śliczny i ładnie wygląda na mojej drobnej dłoni.

Gość gość
Po prostu między palcami ma jakby troszkę za dużo skóry. Oj nie znam się. Po prostu pierścionek nie wchodzi do końca i brzydko to wygląda. Poza tym ma bardzo chude palce, bo jest szczupła. Jestem w kropce. Też myślałem o czymś innym, ale co ja jej kupię? Kolczyki zaręczynowe??!! Przecież to bez sensu. A noszenie pierścionka zaręczynowego na łańcuszku to też bez sensu. Nie chcę o tym z nią porozmawiać, bo oświadczyny mają być romantyczną niespodzianką. Ech...życie!

Gość gość
no zycie życie autorze. w sumie na upartego można by bylo kupić coś innego, np. złoty drobny łańcuszek z jakimś ładnym romantycznym wisiorkiem - niby bez sensu, ale spójrz na to z innej strony - było by to bardzo oryginalne!

ta błona może faktycznie być dość kłopotliwa, natomiast rozmiar Ci mogą idealnie dopasować, ja mam właściwie bardzo drobne dłonie i nie sprzedają pierścionków w tym rozmiarze, trzeba go było zmniejszyć, może da się też zrobić go tak by wchodził do tego miejsca gdzie nie ma tyle skóry.