Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

co to jest TEORIA DYSPOZYCYJNA psychologia

Polecane posty

Gość gość

a dokładnej opisać cechy osobowosci wybranej teorii dyspozycyjnej Proszę o nakierowanie co to ta teoria dyspozycyjna

Gość gośćula
to teoria osobowości tzw dyspozycyjna opiera się na cechach wrodzonych a nie nabytych .

Gość gośćula
Jak np. wyjaśnić, dlaczego ludzie w zakresie pewnych zachowań wykazują znaczny stopień stałości i międzysytuacyjnej spójności, a w zakresie innych zachowań - nie? Teoria dyspozycyjna wyjaśnia to prosto - różnicując cechy nabyte od wrodzonych /uwarunkowanych genetycznie/. Prosciej nie umiem wytłumaczyć

Gość gość
Czyli wracając do tematu mogę napisać na przykład o...? "Jakie cechy osobowości powinien posiadać...(wybrana teoria dyspozycyjna)" Nie wiem czy gorszy dzień czy co ale dosłownie poległam na tym temacie

Gość gośćula
studiujesz psychologie /socjologię? Bo nie bardzo rozumiem co konkretnie potrzebujesz . O tym było na pierwszym roku zaraz obok odruchów pawłowa Napisz dokładnie ocb

Gość potrzebny lekarz online
ula czy ty jesteś psychiatrą?pytam serio bo już któryś raz widzę twoje fachowe wpisy

Gość gość
jak jusz to może być psychologiem

Gość gość
nie nie studiuje psychologii,jestem od września na studium więc dopiero zaczynam,po prostu nie byłam na tych zajęciach a wpisując w google teoria dyspozycyjna nie jest to wytłumaczone "po ludzku", bo o to mi chodzi najprościej żebym wiedziała o co chodzi w tym temacie.

Gość gość
ale o co chodzi to jest jej temat ?

Gość gość
a temat o który mi chodzi podałam go wyżej "Jakie cechy osobowości powinna posiadać ..."wybrana teoria dyspozycyjna",dlatego pytam co to jest najprościej tłumacząc ta teoria dyspozycyjna.

Gość potrzebny lekarz online
nie jej tylko jakiegoś ściemniacza a ona go chciała złapać na ściemie k****a co wy tacy nieogarnięci zresztą tych wpisów było więcej zawsze fachowe przy tematach o problemach psych