Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość MamaHanny90

9 miesieczne dziecko nic nie piję

Polecane posty

Gość MamaHanny90

Witam moja córka ma 9 miesięcy od drugiego miesiąca życia moja córka jest na mleku modyfikowanym i mam taki problem ze on kompletnie nic a nic nie piję próbowałam już wszystkiego wody herbatki soczków kompotu dosłownie wszystkiego zarówno z glukozą jak i bez i nic nie działa próbowałam z butelki niekapka zwykłego kubeczka kubka 360 kieliszka łyżeczka nie mam już sił pediatra twierdzi ze nie ma mowy żeby ona faktycznie nic nie piła i że jak jej podajemy łyżeczka to wypiję a ona pluję i nie chcę dostaliśmy skierowanie na usg nerek i mocz na posiew może któraś mama była w podobnej sytuacji ? pomóżcie proszę

Gość gość
A próbowałaś pić z rurki. Potraktujcie to jak zabawę . Ja wzięłam soczek w kartoniku z rureczką wsadziłam rurkę synkowi do buzi i lekko naciskałam kartonik. sam załapał i teraz ciagnie z rurki

Gość gość
Dzieci naśladują swoich rodziców i przejmują ich nawyki żywieniowe.

Gość gość
Jeżeli Pani córka jest zdrowym dzieckiem, prawidłowo się rozwija i nie ma żadnych dolegliwości związanych ze zbyt małym spożyciem płynów (spadek wydolności fizycznej i psychicznej, bóle głowy, trudności z koncentracją, zaparcia, omdlenia), to oznacza, że spożywa wystarczającą ilość wody

Gość gość
Mój syn był nieco starszy i coś mu odbiło że przestał pic soki ,herbatę miał ok 2 lat i nic nie pił tylko kakao przez bite 3 lata ,wyniki miał dobre i ma nadal , lekarka zalecała aby dawać zupy rzadsze i jakoś przeżył po 3 latach przemógł się do wody chociaż pijąc ją z początku go jakby cofało ale zaczął pić tą wodę i dzisiaj pije tylko wodę nic innego .

Gość MamaHanny90
dziękuję za odpowiedzi ze słomką próbowałam ale tylko słomkę wkładałam do kubeczka moja jest chyba jeszcze za małą na soczki z kartoników

Gość malinoowka
moj synek jest prawie w tym samym wieku i tez na mm od 2mca. W ciagu dnia jestem mu w stanie wcisnac ok 100ml herbatki, a czasem nie chce i tego. O zadnych bobofrutach nie ma mowy- nie tknie. Tez sie martwilam ze malo pije w ciagu dnia wiec robie troche rzadsze zupki. Do tego udaje mi sie wcisnac mu sok z jablka czy gruszki lyzeczka, jak scieram na deser owoce na tarce, to do deseru dolewam jeszcze troche soku wycisnietego z tych owocow. Zawsze cos :)

Gość gość
czemu piszesz PIJĘ w kółko? Ona nie PIJE tępa krowo

Gość gość
Mój synek tez miał z tym problem na początku, nie chciał pic z butelki nic oprócz mleka. Najpierw podawałam wodę łyżeczka. Potem przetestowałam masę kubków niekapkow itp. Jeśli miałaś niekapek z aventu, to bardzo ciezko sie z niego pije, bo trzeba mocno zassac. Podobnie kubek 360 lovi, nie z każdego miejsca sie łatwo pije. Jeśli chodzi o słomke, to u mnie tez zadziałała. Tyle, ze ja kupiłam kubek momma z silikonowa słomką i jest super. Kubek ma fajne uchwyty, idealne dla małych rączek. Myślałam, ze będzie problem z ta słomką, ale poszło od razu. Tak mu sie ten kubek spodobał, ze potrafi ok. Litra dziennie wypić. Wcześniej jak wypił 100ml, to sie cieszylam.

Gość Ekspert Philips AVENT
Dzień Dobry. Jeśli Pani córeczka ma problem z przyjmowaniem jakichkolwiek napojów przy użyciu standardowych modeli kubków, może warto wprowadzić kubek z miękkim ustnikiem Philips AVENT. Zamiast smoczka produkt wyposażony jest w miękki ustnik, bezpieczny w użytkowaniu dla delikatnych dziąseł dziecka, które z łatwością powinno zaakceptować dziecko. Przy jego pomocy będzie Pani mogła podać córeczce, nie tylko mleko czy wodę, ale również zagęszczone mleko oraz kaszki. W ofercie firmy AVENT znaleźć można również niekapki z twardym ustnikiem dla starszych dzieci czy kubki ze słomką, które często rekomendowane są przez logopedów jako akcesoria wspomagające rozwój mowy u dzieci - właściwie aktywizują mięśnie zlokalizowane w okolicach ust. Tego rodzaju kubek, sprawi, że dziecko sukcesywnie zacznie nabierać większej pewności w samodzielnym piciu. Wybierając odpowiedni kubek proszę zwrócić uwagę na materiał, z którego wykonano w nim słomkę - kubek, wyposażony w miękką, silikonową słomkę nie zaburzy prawidłowego rozwoju zgryzu u dziecka. Co więcej, dobrze, jeśli słomkę można schować w obrotowej pokrywce - znacząco ułatwia to higienę użytkowania produktu poza domem. Do tego, radzę wybrać produkt renomowanej marki, aby mieć stuprocentową pewność, że będzie on w pełni bezpieczny w użytkowaniu dla Pani dziecka. Ponadto warto poszukać przyczyn niechęci Pani córeczki do przyjmowania płynów oraz wypróbować sposoby na przekonanie jej do aktywniejszego picia. Dobrym rozwiązaniem może okazać się wchodzenie w interakcje przez zabawę czy demonstrowanie, jak pije się z różnych modeli kubków albo jak rodzicom smakują różne rodzaje napojów. Dziecko bowiem powiela zachowania swoich bliskich, więc jeśli będą Państwo często sięgać po różne soki, wodę czy herbatę, to być może córeczka wreszcie się do nich przekonana, bo będzie chciała Państwa naśladować. Jeśli będzie miała Pani dodatkowe pytania, proszę pisać bezpośrednio na adres: ekspert@philips.com Ekspert Philips Avent, udziela porad i odpowiada na pytania internautów związane z produktami Philips Avent, a także opieką nad dziećmi i karmieniem. Zapraszam do dyskusji lub kontaktu bezpośredniego.

Gość gość
Jakbym czytała o swojej córce-tylko moja obrazila sie nawet na bleko z butelki. Mleko pije tylko nad ranem o 5 przez sen:P ....znalazłam na nią haka. Nauczyłam panienke pic przez słomke:) uwielbia i z dnia na dzien zaczela pochłaniac ogromne ilości wody i herbatek (soków nie lubi poprostu mleka tez niespecjalnie) kazda pielucha mocno zasiusiana. Nauczylam ją jak miała 10,5 miesiąca i do dzis (ma 13) nic sie nie zmienilo-tylko słomka albo ostatecznie dorosła zwykła szklanka (tylko troche sie zalewa)