Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

7 miesiecy i wstaje

Polecane posty

Gość gość

Moj synek ma 7 miesiecy i juz sam wstaje w lozeczku i chwyta sie mebli, pediatra powiedziala mi ze to za wczesnie no ale co mam robic klasc dziecko ciagle? Raczkuje sobie po dywanie i dzwiga sie opiera o lezaczek bujaczek o porecz naroznika i w lozeczku sie podnosi.Nie chce zeby mu sie krzywda stala :-/ Nie dam rady go non stop przekladac odkladac i przesuwac bo mi kregoslup wykituje :-) Wiadomo ze sie jeszcze ciezszego onosze ale teraz go 100 razy dziennie biore juz rak nie czuje.

Gość gość
to zmien pediatre .Co znaczy zawczesnie ?Dziecko samo wie kiedy jest gotowe .U mnie w rodzinie wszyscy wczesnie zaczynali chodzic.Mam dwojke dzieci i oboje w 7m juz w lozeczku chodzili.

Gość gość
Chlopcy zawsze wczesniej zabieraja sie za chodzenia a dziewczynki szybciej zaczynaja mowic, chociaz tez nie remona, trzeba sie cieszyc a nie martwic:-) to pediatra i takie p*****ly mowi :O

Gość gość
No wlasnie ja tez tak sądzę ze dziecko samo wie kiedy co robic zwlaszcza ze ja nic nie przyspieszalam nie sadzalam go na sile itd.W ogole on sie szybko rozwija wiec moze juz chce po prostu probowac chodzic.No musze spytac innego lekarza masz racje.

Gość gość
moja córka też ma siedem miesięcy i już wstaje, chwyta się o kanapę, łóżeczko a nawet moje kolano. Nic nie przyśpieszam robi to samodzielnie, ale też jej nie ograniczam

Gość gość
Moj synek tez tak ma, lekarz powiedzial, ze jest silny i to normalne. Kupilam mu taki piankowy helm na glowe, dla ochrony i wszedzie sie wspina (oczywiscie pod moim nadzorem). Nic mu nie bedzie, poprostu jego organizm sam wie co moze.

Gość gość
Mój chodził na 8 miesięcy. Bezwładnie ale samodzielnie

Też znam dziecko, które zaczęło wstawać i chodzić przy meblach w 7 miesiącu. I pediatra uznał, że widocznie jest już gotowe. Dzisiaj dzieciak ma 14 miesięcy i jest niesamowicie sprawny fizycznie. Nie martw się i na wszelki wypadek skonsultuj z innym pediatrą. Wydaje mi się, że jeżeli dotąd nie było stwierdzonej nieprawidłowości w napięciu mięśniowym, to masz po prostu małego atletę :) Pozdrawiam!

Gość gość
Moje wstawało jak tylko skonczyło 6 miesiąc. Raczkowało do mebli i wstawało na nogi. Póltora miesiaca później zaczęło sie puszczac i chodzic samodzielnie, także to jest mozliwe ( sama podobno zaczełam identycznie wczesnie:)) Konsultowałam się akurat z ortopeda dziecięcym, przy okazji badania bioderek, usmiechnął sie i powiedział ze dziecko samo zaczyna czynności do których jest gotowe i nie nalezy mu w tym przeszkadzac. Nie martw się ze zrobi sobie krzywdę, warunkiem samodzielnej pionizacji są mięsnie, ktore dziecko ćwiczy osiagajac kolejne pozycje.

Gość gość
Nigdy nie widziałam niemowlaka, który ma 7 miesięcy i chodzi, to chyba ekstremalne przypadki albo fantazje matek:D

Gość gość25
Moje małe samo stanęło jak miało 6 miesięcy i tydzień, dokładnie tydzień po tym jak sam usiadł:-) nawet nie pomyślałam, żeby to z pediatrą konsultować, no bo co by mi powiedziała, że mam go sadzać na siłę? Teraz młody ma 7 miesiecy i zaczyna puszczać podpory przy których staje, ćwiczy równowagę i mięśnie nóg, podejrzewam, że jeszcze z miesiąc i pójdzie :-)

Gość gość
więcej tu fantazji niż prawdy, .... 6 miesięcy i już wstało i poszło na studia

Gość gość
popieram, że chyba mamusie puściły wodze fantazji! To chyba jakieś bzdury, albo urojenia

Dziecka nie można stawiać na nogi, jeśli samo nie zaczęło wstawać. Jeśli wstaje, tzn. że jest na to gotowe. Nie hamuj jego rozwoju. Dziwny ten pediatra.

Gość gość
Tak urojenia...gimnazjum idzcie spac albo odrabiac lekcje.Albo idzcie na temat o pierwszym razie.

Gość gość
Przecież nikt tu nie napisal ze dziecko ma 7 miesięcy i SAMO chodzi. Chodzi trzymając się szczebelków po łóżeczku lub trzymając się jakiegoś mebla lub kanapy. Mój syn tez tak robi, ma 8 miesięcy, ale juz od 1,5 m stoi i przemieszcza się, chodzi przy czymś... Pierwszy syn identycznie, natomiast chodzić sam zaczął w swoje pierwsze urodziny.

Gość gość
Moj synek rowniez ma 7 mcy,sam wstaje w lozeczku i przy meblach od niecalego miesiaca :) nie widze w tym nic zlego..

Gość gość
mój syn też stał w tym wieku, jak miał 10 to biegał

Gość gość
No i oczywiście idealne kafe matki juz twierdza że lepiej wiedza kiedy moje dziecko zaczeło wstawać... Kochane, to ze czegos nie widzialyscie, nie znaczy ze tego nie ma

Gość gość25
Skoro tyle osób pisze, że też tak miało, to coś w tym musi być ;-) też bym wolała, żeby najpierw porządnie zaczął siedzieć, może raczkować, ale On postanowił stawać. Trafił się struś pędziwiatr i nic się na to nie poradzi

Mój też zaczął wstawać jak miał 7 mcy. Raczkować nauczył się później, od 6 mca do 8 tylko pełzał. Od 8 raczkował i chodził przy meblach, ale pierwsze samodzielne kroczki zrobił jak miał 10. Z kolei naprawdę stabilnie zaczął chodzić jak miał rok. Tak więc dzieci w różnym tempie się rozwijają a jak widać to że wcześnie wstaje też nie jest równoznaczne z tym, że zacznie zaraz biegać po całym mieszkaniu.

Gość gość
moj mial rowne 6 m-cy ja stal i byl w stanie sam przejsc kilka krokow Wiec tak po prostu czasem jest

Gość gość
A mój miał 8 miesięcy i dosłownie biegał po całym mieszkaniu Nikt nie wierzył póki nie zobaczył :)

Gość gość
A mój miał 4 i siedział przy biurku :P