Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

pralka mi się rozwaliła nie chce wirować

Polecane posty

Gość gość

jakieś pomysły tak na szybko co drobnego ewentualnie mogło paść? W sumie to nawet się cieszę, wezmę nową na 6 rat, obecną dostałam od szwagra - on ma 3 dzieci i 5kg było za mało i kupił 7kg a stara (2-3letnią) dał mi i chłopakowi na nowe mieszkanie. Więc palka ma jakieś 5 - 6 lat.

to może być programator, uzwojenie w silniku, a nawet kabelki lub jakiś wtyk niedopięty. bez zajrzenia do środka nic więcej nie powiem

Gość gość
hahahah w łązience :D a- ale babcia ma w kuchni ;p

Gość gość
generalnie tak, pracuje, wodę wypompowuje, programy rozróżnia i podaje prawidłowy czas - tylko nie wchodzi na wysokie obroty przy wirowaniu. W pralce byłą tylko jedna bluza więc o przeciążeniu mowy nie ma.

Gość polej gruby wódy
po chuj marnujesz wode na jedna bluze dresiarzu jebnany??

Gość gość
bo chciałam wyprać sobie bluze na jutro na łyżwy - a nie mam nic innego brudnego z ciemnych rzeczy - a pusty bęben wiruje - kurde ;/

Gość gość
pralka łirpula 6 zmysł model AWM 6091

Gość gość
teraz włączyłam na wirowanie ponownie z bluzą to coś tam zaskoczyło i wiruje - już sama nie wiem o co chodzi...

wygląda na to, że silnik ma dwa uzwojenia i może jedna się przepaliło i nie wchodzi na wysokie obroty, albo programator nie wysyła napięcia.

Gość gość
dobra to na szybko pytanie - pralka jest stara - warto w nią inwestować czy lepiej dać sobie spokój i jak padnie to wywalić i kupić nową?

Gość gość
Zanim na powaznie cos zrobisz, po praniu wyjmij wtyczkę od pralki z gniazda, i tak zostaw do rana. Pralka potrzebuje resetu. Zawsze tak robię.

pralka może naprawdę długo posłużyć. Ale jeżeli na naprawę trzeba wydać 300 zł to można się zastanawiać nad kupnem nowej

Gość gość
Pralka jest za dobra i za mloda, by cos sie z nią dzialo. Po kazdym praniu zamykaj doplyw wody, i wylączaj pralkę z kontaktu.