Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość kasiagość

ból w miejscu po operacji

Polecane posty

Gość kasiagość

witam 6 lat temu przeszłam operacje usunięcia guza kośc***iszczelowej. w miejscu po operacji jest wszystko w porządku, robiłam wiele razy różne badania a co jakis czas to miejsce staje sie bolesne również przy dotyku. ostatnio znowu cierpię z powodu bólu w tym miejscu bywa że po powrocie z pracy ból jest tak dokuczliwy ze nie moge usiedzieć w miejscu. w takich przypadkach w przeszłości rtg i rezonans w porządku, dostawałam leki przeciwbólowe lub przeciwzapalne np naproxen lub ketonal. ból pojawia sie i znika na kilka miesiecy czy lat. jak poradzic sobie z tym problemem?

Gość gość
Może masz zrosty pooperacyjne, które się odzywają, ale 6 lat to kawał czasu. Nie wiem czemu Cię boli. Nie masz tam bliznowca? Jak tak, to maść contraxtubex chyba dobrze napisałam nazwę - jest na rozpuszczenie blizn dobra. To chyba nie maść a żel jak dobrze kojarzę. Nie chce mi się szukać, sprawdź w necie. Odpowiednik polski i tańszy tego żelu to Cepan, tylko śmierdzi cebulą. Jeśli to ból innego rodzaju to polecam emulsję Alpenkrauter Oryginall Lloyd.

Gość kasiagość
bardzo dziękuję :-) spróbuje tego rozwiązania. pozdrawiam serdecznie