Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Owłosienie... :(

Polecane posty

Gość gość

Uczęszczam do klasy pierwszej gimnazjum i mam problem z nadmiernym owłosieniem. Najgorzej jest w okolicach bikini i na nogach. Tam włoski są grube i widoczne. Same włoski łonowe mam nawet w pachwinach. O ile pamiętam miałam robione testy na hormony, ale nic nie wykazały (jednak testy nie były robione w związku z tym problemem). Jest to dla mnie bardzo kłopotliwe i przykre. Nie wiem, co mam robić. Do ginekologa bardzo wstydzę się iść. Golę się tam w sytuacjach wymagających tego, jednak nic to nie pomaga. Ani maszynki, ani krem do depilacji. Budzi to we mnie odrazę i powoduje kompleksy. Pomóżcie.

Gość gość
no bardzo mi przykro, ale musisz iść do lekarza. problem z owłosieniem może wynikać z nadmiaru pewnych hormonów. jesteś jeszcze bardzo młoda, więc problem pewnie trzeba monitorować, żeby na przyszłość jakoś zaradzić... rozumiem doskonale, bo mam podobnie. idź do lekarza rodzinnego, poradź się.... nie możesz się wstydzić, jak chcesz sobie pomóc. tylko nie pędź na laser od razu, bo nic nie daje na dłuższą metę - szczególnie, jak problem nie jest tylko kosmetyczny /tzn.nie wynika z zaburzeń hormonalnch, jakiejś choroby/ idź, póki wcześnie. dobrze radzę.

Gość gość
Ja mam za to tak (jestem mezczyzna powyzej 20 lat) ze cale nogi, stopy, okolice kaczora, pachy mam owlosione jak u malpy, natomiast brzuch, klatka pare wloskow na krzyz, na rekach bardzo delikatne, ledwo widoczne wlosy i zero zarostu... czyli w zasadzie dol mega owlosiony a gora nic (oprocz pach). Dziwne to jest, troche mnie irytuje bo chcialbym kiedys miec wiekszy zarost ale jednak to chyba nie dla mnie.

Gość białaróża
Prawda jest taka, że na tę dolegliwość pomaga tylko laser! Lekarze najwyżej mogą Ci przepisać hormony, które tylko doraźnie pomagają, niszcząc przy tym inne organy, jak wątroba. Po odstawieniu tabletek problem powraca, często ze zdwojoną siłą. Nie jesteś sama z tym schorzeniem. Radzę Ci zacząć szukać rzetelnego salonu z laserem i składać pieniążki na zabiegi. Nie spiesz się z tym; ja zaliczyłam wiele gabinetów ze słabym sprzętem i marnymi kosmetyczkami, które tylko wyciągają kasę od klientek. Wejdź na topik "Dziewczyny z hirsutyzmem" i popytaj o salon laser w Twojej okolicy.