Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość key west

Kto robi test w tym miesiącu?

Polecane posty

Gość key west

Hej dziewczyny:) Jeśli,któraś z was testuje w tym miesiącu to wpisujcie się.Tylko proszę was o normalny język,bez fasolek,brzuszków,serduszkowania itp. Być może w tym miesiącu los zdecydował za mnie i doszło do zapłodnienia.Owulacja przyspieszyła mi się o cztery dni mimo,że zawsze była jak w zegarku.Planowaliśmy drugie dziecko ale najpierw przynajmniej przez dwa miesiące chciałam pojeść kwas foliowy.Zobaczymy co będzie:)Test robię w sobotę.

Gość gość
A skąd wiesz ze mialas 4 dni wcześniej owulacje? Mialas monitoring? Ja będę robila test za jakieś 10 dni.

Gość Kasinka89
Hej, ja godzinę temu zrobiłam test.. 2 piękne grube kreseczki :)

Gość gość
Zawsze czuję ból podczas owulacji więc wiem kiedy mam.Gratuluję ciąży Kasinka:) byłaś już po terminie miesiączki?

Gość gość
Testowalam na poczatku miesiaca, jestem w 7 tc.

Gość Kasinka89
tak, okres spóźniał mi się 2 tygodnie i choć takie spóźnienie bywa u mnie akurat normalne to kilka rzeczy dało mi do myślenia… m. in. to że zamówiłam wczoraj w restauracji łososia i go nie tknęłam bo mi śmierdział :) Dlatego kupiliśmy wczoraj test i już znamy winowajcę hehe :)

Gość gość
A kiedy idziesz do lekarza?8:47,również gratuluję:) miałaś jakieś objawy?

Gość Kasinka89
Muszę najpierw znaleźć dobrego lekarza w Atenach, ponieważ aktualnie mieszkam tu z moim chłopakiem. Myślę, że do 2 tygodni wybiorę się na wizytę :) Miałam kilka objawów ale nie wiązałam ich z ciążą, nie chciałam się nakręcać a potem rozczarować co już mi się niestety zdarzało.. a zaczęły się pojawiać w terminie spodziewanej miesiączki: - brak okresu, w terminie miesiączki miałam lekkie brązowe plamienie - zawsze byłam łasuchem a od niedawna zupełnie nie mam apetytu - robiło mi się niedobrze po obiedzie i kolacji, szczególnie gdy dania nie były lekkostrawne - szybko się męczę - ciągle chce mi się pić - miałam lekkie zawroty głowy - tydzień temu miałam stan podgorączkowy i łamało mnie w kościach, myślałam że to przeziębienie ale następnego dnia już wszystko było ok - nic mi się nie chciało, totalnie nic, nie miałam ochoty wstać z łóżka - od kilku dni mam okropne huśtawki nastroju, podczas kłótni z facetem zaczęłam rzucać przedmiotami (co nigdy wcześniej mi się nie zdarzyło) - nie wiem czy to objaw ciąży, ale kiedy długo stałam i usiadłam to bardzo bolał mnie kręgosłup, co wcześniej się nie zdarzało - 2 tygodnie temu wypiłam na imprezie 3 kieliszki wina i nie pamiętałam jak wróciliśmy do domu.. - wysyp pryszczy, co u mnie akurat było normalne - ból piersi o różnym nasileniu, czasem czułam kłucie - lekka zgaga - bóle podbrzusza jak przed miesiączką - bóle głowy - delikatne kłucie w jajnikach - wielka ochota na jabłka, a od wczoraj na kefir i zupę cebulową - a najbardziej zastanawiało mnie dlaczego nie mam ochoty na moją ukochaną czekoladę :) Póki co nie wymiotuję, nie biegam co chwilę siusiu, nie mam zaparć, nie przeszkadzają mi zapachy (aczkolwiek kawa dziś rano pachniała nieco inaczej niż zwykle..:)). Piersi powiększyły mi się jakieś 2 miesiące temu bo zawsze byłam bardzo szczupła a przytyłam kilka kg, nie zauważyłam żeby w ostatnim czasie znowu się powiększyły, brodawki również się w żaden sposób nie zmieniły. Jeszcze wczoraj czytałam o pierwszych objawach ciąży innych dziewczyn a dziś piszę o swoich własnych.. :) pozdrawiam i życzę Wam dziewczyny tej samej radości po testowaniu! :)

Gość gość
Szybciej niz zwykle przed okresem zaczely bolec mnie piersi i brzuch mialam taki ciezki jakby za chwile mial przyjsc okres.

Gość key west
Ja też mam od wczoraj taki ciężki brzuch a prawie nic nie zjadlam bo nie mam w ogóle apetytu.Często chodzę do toalety,piersi bolą mnie i kłują,kłuje mnie też czasem w dole brzucha na zmianę z pobolewaniem.No nie wiem ,zobaczymy:) Też pamiętam jak w poprzedniej ciąży czytałam o objawach innych kobiet a potem opisywałam swoje:)

Gość Doris 74
Key West a kiedy będziesz testować i który to dzień cyklu? U mnie 23 dc i czekam do poniedziałku. No cóż zobaczymy. Dziewczyny czy łykacie kwas foliowy ? Ja łykam od jakiegoś czasu i rano mam dziwnie metaliczny posmak w ustach - zastanawiam się czy to od tego. Macie może podobnie ? Pozdrawiam.

Gość Key West
Zrobię test w sobotę.Teraz mam 22 dc.Ten posmak może być od kwasu foliowego bo w poprzedniej ciąży też tak miałam.

Gość Doris 74
Ok dzięki. A z tym testem to nie za wcześnie. Może jeszcze nie wykazać ciąży.

Gość gość
Biorąc pod uwagę,że owulacja mi się przyspieszyła a zawsze przypada idealnie w połowie to myślę,ze okres też powinien w tym miesiącu być wcześniej.W pierwszej ciąży dwie wyraźne krechy wyszly 6 dni przed spodziewanym okresem więc jestem przykładem,że nie trzeba czekać do terminu miesiączki:)

Gość Kasinka89
Ja nie mam metalicznego posmaku w ustach ;) biorę kwas foliowy od około 2 tygodni

Gość key west
Doris sorka,pomyliło mi się z żelazem.Po nim miałam metaliczny posmak w ustach.

Gość Doris 74
Cały czas się zastanawiam od czego ten posmak.Już myślałam, że trafiłam. No cóż trudno, widocznie tak musi być. Dzięki.