Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość AdaGość

Pierwszy samochód

Polecane posty

Gość AdaGość

Odświeżanie starego kotleta. Szukam ekonomicznego samochodu, niedrogiego- pierwszy samochód. Tata naciska aby była to toyota (sam jeździ toyotą i b.dobrze zna się na nich). Który jest bardziej ekonomiczny (lepszy) yaris czy aygo? Diesel czy benzyna?

Gość gość
Kotku po co Ci samochód?

Gość gość
Kolejna kryptoreklama toyoty się szykuje? :)

Gość gość
Toyota dobra, u mnie w rodzinie same toyoty, tylko ja się wyłamałam i mam hondę :-) brat ma benzynę, tata diesla i chyba ten drugi jest ekonomiczniejszy, taniej na paliwo miesięcznie wychodzi. Yaris jest ładniejdzy wizualnie, przynajmniej dla mnie :-)

Gość gość
Teraz to chyba najbardziej opłaca sie samochód na gaz ;) bo jednak gaz jest nadal o połowę tańszy i do ropy i od benzyny. Ja kupiłam sobie audi, ale musiałam trochę go wyremontować. Mianowicie musiałam zregenreować turbosprężarkę w http://turbotech.pl/, ale właściciel mnie o tym uprzedził, dlatego spuscił trochę z ceny. A naprawa kosztowała mniej niż ten upust, więc jestem trochę do przodu ;)

Gość Marano
Cześć, jeśli już kupicie sobie pierwszy samochód to warto zaopatrzyć się chociaż w podstawowe narzędzia, tak by drobne naprawy i przeglądy móc zrobić samemu. Zapraszam do naszego sklepu Marano. Nasi specjaliści wybiorą coś specjalnie dla waszego auta.

Gość gość
Wypierydalaj ;p

Gość gość
Jeśli sam się nie znasz na naprawie to możesz wziąć to co tata zaproponuje, ewentualnie zawsze możesz udać się do fachowca np. www.buba-autonaprawa.pl i Ci naprawią bo zapewne kupisz wielolatka jakiegoś.

Gość annalis
Lepiej posłuchaj taty i kup to, co on radzi skoro sama się na tym nie znasz :) przynajmniej będzie wiedział jak Ci ten samochód naprawić i unikniesz mechanika a to duży plus bo wiadomo że kobieta w warsztacie płaci dwa razy więcej niż powinna :/ Sama się już nie raz dałam oszukać więc wiem co mówię - lepiej posłuchaj taty :P ewentualnie możesz tu - http://wkoko.pl/nieuczciwy-mechanik-czyli-jak-nie-dac-sie-naciagnac-w-warsztacie/ poczytać jak nie dać się oszukać ale nie wiem czy na wiele to się zda :P