Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość kuccharkowwaa

Ciągle gotuje to samo, mam dość

Polecane posty

Gość kuccharkowwaa

Taki schemat wyniosłam z domu. Codziennie ziemniaki, do tego mizeria buraki lub ogórek kiszony. Mieso- kotelt scabowy, mielony lub ugotowana pierś z kurczaka. Zupy to warzywna pomidorowa koperkowa w niedziele rosół, i tyle. Nie mam pomysłów na nic innego jak przeglądam przepisy to trzeba dodawać tyle dziwnych przypraw dodatków etc że straciłabym po 70zł każdego dnia na gotowanie. Jestem znudzona monotonnym jedzeniem.

Gość gość
zupa dla odmiany: kalafiorowa, dyniowa, ogórkowa, cebulowa, grochówka, fasolowa zamiast ziemniakow: kasza, ryz, makaron surowki: z kapusty, z salaty, z pomidorow zamiast miesa ryby

Gość gość
nie prawda.. wiesz ile fajnych rzeczy mozna zrobic np.zamiast standardowych kotletow zrob cos z tego miesa (bitki w sosie, jakies devolaie, pierogi, z miesa mielonego golabki, pulpeciki) kurde mase dan jest latwych, tanich i szybkich do zrobienia.. nawet na fb szukaj

Gość gość
sosy pomidorowe z makaronem, od czasu do czas zrob frytki, talarki czy inaczej te ziemniaki podaj, jedzcie kasze, ryby,

Gość gość
makaron z sosem serowo brokulowym polecam, czy jakies zapiekanki w piekarniku zrobisz, rusz glowa :)

Gość gość
indyjski kurczak curry.. mmm uwielbiam, do tego ryz jasminowy. Proste szybkie i baaardzo smaczne

Gość gość
Nie trzeba dużo pieniędzy, tylko kreatywności. Też przeglądając przepisy w intrenecie zastanawiam się, kto przyrządza codzienne obiady z tylu składników. Ja np. omijam kotlety mielone jak tylko mogę bo ich nie lubię, więc np. jutro zrobię zupę gulaszową z mięsa mielonego.

Gość gość
Zamiast schabowych zrób duszony schab. 2cm kawałki schabu obsmaż na patelni, wrzuć do garnka, zalej bulionem/winem, dorzuć podsmażoną cebulę i grzybki, tak, żeby przykryło mięso. Duś na małym ogniu przez 2 godziny. Wyjmij mięso, do powstałego sosu dodaj śmietanę, dopraw do smaku solą, pieprzem, czosnkiem, natką pietruszki. Sos zmiksuj/przetrzyj na gładko. Podawaj z ziemniakami. Pycha :) Przygotowanie zajmuje 5 min ;)

Gość gość
gdyby kazdy mial wydawac codziennie po 70zl na obiad to chyba nikt by nie jadl :D musisz nauczyc sie gotowac cos z niczego, jest duzo fajnych przepisow w necie, ja jestem "lewa" do gotowania, przynajmniej tak bylo odkad nie zaczelam wymyslac fajnych dan z prostych przepisow i produktow

Gość gość
Ostatnio jest taki fajny temat na kafe ekonomia gastronomia poczytaj

Gość gość
A makarony? Proste szybkie nie drogie. Standardowy z bolognese, carbonara, tylko z sosem pomidorowym, z sosem kurkowym samym lub z kurczakiem. Ryz z sosem meksykanskim, tortille nadziewane warzywami kurczakiem, tarty z przeroznym nadzieniem. Pierogi z roznym farszem. Leczo, gulasze z kaszami. Zupy brokułowa, pieczarkowa, z zielonego groszku, dyniowa. Mozna jako kremy z grzankami. Nie sa to drogie dania dosc szybkie a zawsze cos innego.