Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

jak to jest z zachodzenoem w ciążę a TSH

Polecane posty

Gość gość

Zastanawia mnie to czy ja mając poziom TSH 3,7 ( lecze się) mam taką sama szanse na poczęcie jak inne kobiety które maja poziom TSH miedzy 1,5-2,5 ... Czy mimo to że wyniki są jeszcze w normie szansa bardzo maleje ?

Gość gość
kobieta, która planuję ciążę, powinna mieć tsh na poziomie max 2, idealny to 1,5, zanim zajdziesz w ciążę, o ile Ci się to uda z takim wynikiem, to lepiej zbij poziom bo może dojść do poronienia

Gość gość
Acha no rozumiem ...a jak to jest w drugą stronę ...tzn osoba która ma np. TSH 0,007 ma wiekrze szanse odemmie ?

Gość gość
Jeśli osoba jest zdrowa i nie przyjmuje leków na leczenie tarczycy, to do zajścia w ciąże wystarczy norma, czyli TSH do 4.

Gość gość
to jest teoria, praktyka jest zupełnie inna, zapytaj ginekologa, a wiem co mówię, bo walczyłam z niepłodnością i przebrnęłam przez milion różnych badań, na szczęście tsh miałam w normie, czyli 1,4

Gość gość
Ja tak się dopytyje o to czy z 0,007 TSH jest lepiej zaść ( i wiekrza szansa na to) bo moja koleżanka ma takie no i leczy się a przy tym ma Hashimoto a lekarz dał jej zielone światło w kwestii starań o dziecko

Gość gość
logiczne jest to ze jeżeli ma się powyżej 2 to się w ciążę nie zachodzi. Skoro najlepszy wynik to 1,5 to oznacza ze wyniki musza byc w dolnej granicy normy. Jeśli ktos ma 0.007 to prawidłowo na zajscie w ciaze. Chodzi o to zeby TSH nie było wyższe niż 1,5 - 2

Gość gość
poziom tsh ma strasznie malutki, może mieć problem przez Hashimoto, mam nadzieję, ze jest pod stałą opieka lekarza, jak dał jej zielone światło, to niech działa

Gość gość
No i ja 4 miesiące temu TSH miałam 5.740 i pp zwiększeniu dawki euthyroxu z 25 na 50 poziom TSH spadł mi do 3,700 ... A myślicie że biorąc tą dawkę dalej TSH jeszcze spadnie czy lekarz musi zalecić mi wyższa dawkę bo przy dawce 50 poziom TSH utrzyma MO się taki sam jak na ostatnim badaniu

Gość gość
nie będę ingerowała w kompetencje lekarza, nie wiem jak długo bierzesz lek od ostatniego spadku, może potrzebujesz więcej czasu, ale jeżeli nie będzie spadać, to faktycznie powinnaś brać większą dawkę

Gość gość
No 4 miesiące biorę tą dawkę

Gość gość
to już powinien być kolejny spadek, może skonsultuj się z innym lekarzem

Gość gość
Czyli już nie powinno mi bardziej spaść przy tej dawce... Tak właśnie mi się wydawało ...wizytę mam na za miesiąc dopiero :(