Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

torbiel na jajniku

Polecane posty

Gość gość

Dzis dowiedziałam sie że mam torbiel na jajniku 4,5cm x 5,4 cm wypełniona płynem surowiczym. Dostałam skierowanie na zabieg laparoskopy, za dwa tyg. Miałam krwawienie do dzis miedzy cyklami, i to mnie zaniepokoiło. Po badaniu ustało, mam nadzieje ze nie pojawi sie jutro. Jestem przerazona boje sie ze ta torbiel peknie czytam ze mozna tabl.Anty wyleczyc. Ktoras z was wyleczyla torbiel bez zabiegu zalamalam sie :(

Gość gość
Witaj ja tam wszystkie torbiele leczyłam orgametrilem - taki lek hormonalny przepisywany przez lekarza, a też miałam spore, może skonsultuj to z innym ginekologiem,bo takie rzeczy się lekami leczy, nie potrzebny jest zabieg, rozumiem torbiele wielkie,ale twoja jeszcze nie jest taka wielka, popytaj znajomych może polecą Ci dobrego ginekologa, bo jak pisałam miałam torbiele co najmniej dwa razy w roku i to po odstawieniu pigułek,aby zrobić przerwę ,bo antykoncepcja też szkodzi jak się non stop bierze.

mialam torbiel rowniez 3 miesiace pamietam z etez plamilam i zatrzymala miesiaczke ale znikla w cyklu w ktorym dowiedzialam sie o ciazy znikla sama a byla okolo 3 cm

Gość gość
mi niedawno też wykryli dwa torbiele na jajnikach ,i lekarz zalecił mi badanie:marker nowotworowy.

Gość gość
kurcze ale taka torbiel sama się może wchłonąć operuje się raczej torbiele wypelnione krwią, które występuja w przebiegu endometriozy. ja na twoim miejscu nie dalabym sie tak łatwo zoperowac

Ja mialam tprbiel 6×4.5. Bylam zapisana na zabieg ale przez 3 miechy musialam brac tabletki anty. Przed zabiegiem mialam usg i torbiel sie wchlonela. Markery mialam tez robione i oba podwyzszone.

Ja mialam tprbiel 6×4.5. Bylam zapisana na zabieg ale przez 3 miechy musialam brac tabletki anty. Przed zabiegiem mialam usg i torbiel sie wchlonela. Markery mialam tez robione i oba podwyzszone.

Gość gość
dziekuje za odp, przez cały wieczór nic nie lecialo i przez noc tez dopiero rano. Wzielam exacyl i Cyclonamina plamie poki co. Jutro ide do innego lekarza rozmawialam tel z nim rano i mowi zeby tylko krwawienie przeszlo to da leki na wysuszenie bo nie jest duza ! i czynnosciowa z plynem. lepiej sie poczulam po tych slowach