Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

czy to hemoroid ?

Polecane posty

Gość gość

od pewnego czasu zrobiło mi się coś koło o***tu... to jest miękkie w dotyku, ale wcale nie boli jak siedzę czy przy załatwianiu się... czy to hemoroid ? dodam ze mam 22 lata. zdjecie w linku : http://zapodaj.net/12b5069977e9e.png.html

Gość gość
to pytanie do lekarza. A jesli nie chcesz iść to pooglądaj sobie zdjęcia w necie. Pewnie coś znajdziesz.

Gość gość
no mam zamiar zapisać się do chirurga ale chciałabym , żeby może ktoś powiedział co to jest, a gdy wpisuje w google, to pojawiają mi się jakies okropne zdjecia , calkiem inne niż u mnie. ;p

Gość gość
tak to hemoroid,widac, że jest wypełniony krwią

Gość gość
czyli jak jest wypełniony krwią to nie da się go `wyleczyć` jakimis antybiotykami ? tylko pewnie operacyjnie ?

Gość gość
Jakie antybiotyki? Przecież to nie choroba bakteryjna. Poczytaj sobie o tej chorobie.

Gość gość
"Leczenie hemoroidów Leczenie hemoroidów jest ściśle uzależnione od stadium zaawansowania choroby. Jeżeli żylaki są niewielkie, szybką ulgę przynoszą stosowane miejscowo maści i czopki, z których wiele można kupić w aptece bez recepty. W leczeniu żylaków stosowane są także leki doustne, których celem jest poprawienie stanu naczyń krwionośnych. Jeżeli hemoroidy są bardzo zaawansowane koniecznym może okazać się ich usunięcie. Oprócz leków miejscowych w profilaktyce żylaków o***tu zaleca się także odpowiednią dietę, regulującą pracę jelit oraz więcej ruchu. Ulgę w walce z hemoroidami przyniosą również domowe ziołowe nasiadówki. Można przygotować je z naparu kory dębu, rumianku czy nadmanganianu potasu. Nasiadówka powinna być naszykowana w wodzie mającej ok. 40 st. C. i nie trwać dłużej niż 10 minut. Jeżeli domowe metody leczenia nie skutkują można po konsultacji z lekarzem wykonać zabiegi usuwające hemoroidy takie, jak: krioterapia, metoda Barrona (tzw. gumkowanie), skleroterapia, metoda DGHAL i laseroterapia. http://www.poradnikzdrowie.pl/zdrowie/uklad-krwionosny/leczenie-hemoroidow-jak-skutecznie-wyleczyc-hemoroidy_40166.html"

Gość gość
no czytam czytam, i faktycznie mam takie objawy jakie opisują, czyli trzeba isc do proktologa a nie do chirurga?

Gość gość
boze az zaczelo mnie wszystko boleć...

Gość gość
długo trwa leczenie z hemoroidów ?

Gość gość
mi hemoroid pękł i trochę pokrwawiłam i to wszystko ok teraz prawie nie ma śladu

Gość gość
a ja mam juz prawie rok , i nic mnie jak narazie nie boli

Gość gość
zauważyłam w dodatku , że ciagle nie mam tego `na wierzchu` np od wczoraj ani razu mi to nie wyszło z o***tu ( a sprawdzam czesto )

Gość gość
kup masc propolisowa na hemoroidy i czopki i trzeba zaczac ćwiczyć zwieracze mnie pomogly ja czytałem i słyszałem ze głodówki lecza hemoroidy

Gość gość
kupilam dziś maść procto-hemolan i mam zamiar jej użyć dziś wieczorem. ciekawe czy coś da...

Gość gość
poszlabym do lekarza ale po prostu się wstydzę.

Gość gość
Moze to byc rowniez tylko nadmiar faldu skornego okolicy o***tu. Mam wlasnie cos takiego. Bylam z tym u proktologa, bo troszke mnie to swedzialo, przepisal mi masc i powiedzial, ze to nic groznego, ze wiele osob tak ma. Po masci swedzenie ustapilo, jednak ten fald wyglada nieesteycznie i bede chciala go wyciac chirurgicznie, zeby moj o***t wygladal tak jak nalezy.

Gość gość
przyloz pare razy kostke lodu i bedzie po problemie.

Gość gość
Kostką lodu chcecie leczyć hemoroidy? Gratuluję pomysłowości, naprawdę. Lepiej iść do jakiegoś chirurga naczyniowego 9http://chirurgnaczyniowygdansk.pl/), zeby to zobaczył.