Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

bialko w moczu w ciazy

Polecane posty

Gość gość

Odebrałam dzis wyniki moczu i wyszło wszystko ok, oprócz białka = 30 mg/dl (p.H 7,5) . Jestem w 25 tyg ciązy, nie ma poza tym zadnych dolegliwosci, cisnienie mam raczej niskie - ok 110/ 63, obrzeków nie mam, jak do tej pory przybyło mi 6 kg. Bardzo sie martwie. Miała któraś z Was takie wyniki? Co to moze byc?

Gość gość
początki zatrucia ciążowego. Idź do lekarza prowadzącego ciążę.

Gość gość
Moze to oznaczać zatrucie ciazowe

Gość gość
Postaraj się jak najszybciej iść do prowadzacego gin zatrucie ciazowe tak się zaczyna jest bardzo bardzo niebezpieczne dla ciebie i dziecka jak lekarz cię zlekceważy idź do innego . Ja przeszłam zatrucie ciazowe moje dziecko nie przeżyło też się zaczęło w 25 tyg od białka w moczu nie lekceważ tego

Gość gość
Biegnij do lekarza albo dzwoń co robic, bialkomocz jest niebezpieczny.

Gość gość
skontaktuj się z lekarzem i to jak najszybciej- mi w badaniu wyszło ponad 100 też dzwoniłam do lekarza i rano musiałam być w szpitalu z zastrzeżeniem , ze może będzie trzeba szybciej urodzić ( ale u mnie był to już 38 tydzień)gdzie miałam powtarzane wyniki- u mnie się skończyło dobrze , urodziłam o czasie ale byłam już pod ciągłą kontrolą

Gość gość
ja miałam białok w moczu przez dluzszy okres ciazy, jak sa bakterie w ciazy to i bialko wystepuje (wlasnie norma jest do 30), nie mialam zatrucia ciazowego, ale idz do lekarza

Gość gość
eeee, no bzdury jakies piszesz. Jak są bakterie to jest i białko, ja mialam bakterie wiele razy, raz nawet bardzo liczne, bo była infekcja, ale białko zawsze nieobecne. I nie wiem czy norma jest do 30, normą jest brak białka chyba

Gość gość
dokładnie bakterie w moczu w ciazy się zdażają ale białka nie moze być, taki wynik moze być niebezpieczny tak mi powiedział lekarz