Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

grzybica w ciąży

Polecane posty

Gość gość

Cześć, jestem w około 6 tyg. ciąży, czuje swędzenie i to chyba grzybica bo kiedyś już miałam taki problem. Stosuje maść ale nie pomaga czy mogę zastosować tabletki dopochwowe clotrimazolum?

Gość gość
Już raz c***isałam, że wg ulotki leku: "Preparat jest przeciwwskazany w I trymestrze ciąży. " Do ginekologa idź.

Gość gość
Z tego co kiedys czytalam to ani masc ani globulki clotrimazolu nie powinny byc stosowane w pierwszym trymestrze ciazy. Zadzwon do lekarza i zapytaj.

Gość gość
koniecznie idz do gina ja tak miałam przy dwóch ciążach i lekarz przepisał mi tabl dopochwowe ale nie pamiętam nazwy mozna clotrimazol w maści. Wiem dobrze jakie to uciążliwe miałam to przez prawie całe obie ciąże z małymi przerwami

Gość gość
Na własną rękę nie powinnaś niczego w ciąży stosować. Idź jak najszybciej do ginekologa, który przepisze ci odpowiednie leki przeciwgrzybicze. Zacznij zażywać sobie probiotyk, taki jak provag, który chroni układ moczowo - płciowy przed szkodliwymi patogenami i zapobiegnie nawrotom infekcji. Ja całą ciąże też musiałam go brać.

Gość gość
Idź do lekarza, w poważnych przypadkach zaleca czasem leki które są niewskazane zazwyczaj, ale wtedy ważniejsze jest doleczenie infekcji. Czemu leczysz się na własną rękę? Infekcje w ciąży mogą być niebezpieczne..

Gość gość
Infekcje w ciąży mogą spowodować przedwczesny poród, nie lecz się na własną rękę. Wspomagająco leczenie możesz stosować probiotyki, ja w ciąży przed wyjściem na basen zakładałam invag, kapsułki zakwaszają pochwę i chronią przed infekcjami. Możesz je stosować dodatkowo ale po właściwe leki do ginekologa idź koniecznie.