Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Mam 25 lat i nigdy nie byłam u ginekologa. Wstydzę się...

Polecane posty

Gość gość

położyć i tak wystawić gołą łiłe :O masakra jakas

Gość asdfghjuiuytre
idź do kobiety ginekologa to zawsze łatwiej ja do faceta w życiu bym nie poszła :/

Gość gość
A ja polecam ci isc do faceta sa delikatniejsi baby takie lapy maja zero wyczucia masakra.Nie wstydz sie lekarz sie naoglada tyle pipek ze twoja nie zrobi roznicy naprawde.Idz to wazne.A jesli jestes chora? Musisz zrobic cytologie w tym wieku. POWODZENIA

Gość gość
przeciez nie musisz chodzić, to jest przereklamowane, do lekarza sie chodzi jak jest się chorym

Gość gość
żaden wstyd, to zwyczajny lekarz... idź do mężczyzny serio mówie bez żadnych podtekstów sa lepsi jeśli chodzi o obchodzenie sie z pacjentką

Gość gość
Nie rozumiem jak można się wstydzić. Ja zawsze chodzę do faceta bo jak ktoś wyżej napisał są delikatniejsi. Idziesz do lekarza a nie na randkę...

Gość gość
A co twoja psiocha inna niż wszystkie, ze złota odlana? Część ciała jak każda inna. Zbadaj się w końcu! Mieć 25 lat i nie wiedzieć czy się jest odpowiednio zbudowanym, bez wrodzonych wad? Bez cytologii tyle czasu?! Nie zachowuj sie jak stara baba z zapadłej wiochy :O

Gość gość
No to powodzenia,siedź i czekaj na raka:O

Gość gość
No to cię pocieszę bo ja poszłam mając 26 lat pierwszy raz ,a pracowałam od 5 lat w Akademii własnie u ginekologa a tam nigdy nie poszłam .Więc pierwsza wizyta była u kobiety w przychodni u mnie na osiedlu ale pani doktor nie miała dobrej opinii a ja byłam w ciąży więc następna wizyta u faceta i tak całą ciążą nie ma się czego wstydzić .

Gość gość
Poszukaj w internecie opini o dobrym ginekologu w swojej okolicy ja, chyba nie ważne facet czy babka byle był dobry, mnie nikt nie pytał nigdy kiedy byłam ostatnio na wizycie, ciebie tez nie powinni. Wejdź powiedz że chciała byś sprawdzić czy wszystko dobrze i cytologie, cytologia nie boli!

Gość gość
Daj spokój. Zajdziesz w ciąże i tez nie pójdziesz? A urodzisz w domu?

Gość gość
Skończcie pieprzyć te bzdury, ze faceci są lepsi, bo to g****o prawda. Oni właśnie nie mają wyczucia i nie mogą go mieć, bo nie mają tzipki. Kobieta tylko wie, jaki to ból gdy za mocno czy niefortunnie wepcha się palca czy wziernik.

Gość gość
hahaha do lekarza idzie się jak się jest chorym w sumie prawda, potem płacz na kafe, że macicę wycięli.

Gość gość
A ja się nigdy nie wstydzę, a byłam u ginekologów facetów i kobiet... dla mnie tam na dole to normalna część ciała, nawet się dziwię ,że ludzie ja uznali za coś wstydliwego, trochę absurd...

ja byłam w wieku lat 22, też pchana propagandą i też trochę z powodu bóli w podbrzuszu. a jeśli chodzi o wstyd to cóż. nikt Ci z tą gołą łiłą tańczyć nie każe. ubierasz dłuższą tunikę i wio. ja bardziej się wstydzę tzytzków pokazywać. bo badanie cycków widzę, a badania cipki niekoniecznie. i cóż, ja NIENAWIDZĘ być naga przy innnych a i tak na ginkę mam wyj****e facetowi bym się nie dała tak macać, więc cieszę się, że u mnie akurat jest w czym wybierać jeśli chodzi o lekarki i mam nadzieję, że to nie lesby:)

Gość gość
to nie panikujcie potem na kafe.

Gość gość
Nie panikuj tylko idź, bo to najwyższa pora w tym wieku :) Ja też się bałam a teraz się z tego śmieje. Też polecam iść do ginekologa faceta, mają lepsze podejście niż kobiety:) Taka wizyta nic nie boli- NIC A NIC :) A żeby czuć się pewniej jak każe się rozebrać od pasa w dół to ubierz sobie coś dłuższego np. tunikę i jak zdejmiesz bielizne nie bedziesz czuć się naga:)

Gość gość
A ja wolę chodzić do faceta ginekologa 100 razy lepszy i do usg cipki wystawiać nie muszę, u mojego jest zamykana przebieralnia i takie spódniczki z foli więc nic nie widać.Bardzo elegancka prywatna przychodnia,fakt kasy trzeba wydać bo za wizytę kobieta w ciąży z ktg usg itp otd płaci 300 zł ale normalna wizyta z usg 150

Gość gość
ja jestem lepsza, mam 30 lat i bylam tylko raz w zyciu, jakies 15 lat temu (grzybica pochwy po jakims leku) ;)

Gość gość
to 30lat dzieci nie masz nie planujesz czy nie możesz zrobić?

Gość gość
19:44 - jak dopiero teraz może ? O co ci chodzi ?

Gość gość
Moje szwagierki też nigdy nie byly u ginekologa, jedna ma 22 lata, druga 27. Ta starsza stara się o dziecko, miesiączkę ma czasem, co 3 miesiące, a czasem co tydzień. Do ginekologa nie pójdzie, bo się wstydzi. Jak zapytałam, czy jak już zajdzie w ciążę, to też nie pójdzie do ginekologa, to powiedziała, że pójdzie dopiero w szóstym miesiącu i że jej mama (tesciowa moja), nigdy nie chodziła w ciąży do lekarza, tylko szla rodzic do szpitala ( mają do szpitala okolo kilometra) i jakoś dzieci ma zdrowe. Po prostu ciemnota.

Gość Dtonk
Idzcie dziewczyny naprawde nie Ma Sie czego bac!! Tez sie panicznie balam i zwlekalam a teraz to jest smieszne:) badanie w ogole nie boli nic a nic!! Trwa doslownie chwile nawet nie zdazylam ogarnac Co Sie dzieje a juz bylo Po wszystkim! A ja jeszcze Mialam dodatkowe utrudnienie bo z lekarka musialam rozmawiac po niemiecku nie znajac slownictwa ginekologicznego Ale pani byla bardzo mila i dalo ze wszystkim rade;) od razu zapisalam sie na wizyte kontrolna za pol roku:)takze jeszcze raz nie Ma sie czego bac

Gość gość
A ja nie rozumiem jak można w wieku 25 lat nie mieć za sobą chociaż JEDNEJ wizyty u ginekologa. Przecież to lekarz,tak samo jak dentysta,dermatolog.. Rozumiem,że jest to badanie intymnych części ciała,ale przecież to lekarz,a nie jakiś zboczeniec ! Czy też kobieta ginekolog...czego się tu wstydzić? Nie zbadasz się - może się to dla ciebie bardzo źle skończyć. Jak zajdziesz w ciążę,to też do ginekologa nie pójdziesz,bo się wstydzisz? Masz lat 25 czy 15? Przełam wstyd,strach i idź,kobieto! Przecież tu chodzi o twoje zdrowie,a co za tym idzie,o komfort psychiczny. Gdzieś ty się uchowała? Albo kto cię tak wychował? Mamy XXI wiek!!!!!

Gość gość
do kazdego lekarza tez tak latacie czy tylko do gina? a do tej od raka a rak to tylko pipsko atakuje? zoldek, watrobe, nerki,krew, mozg i miliony innych rzeczy to juz nie? latasz do lekarza sprawdzac tez inne partie ciala czy tylko co roku pipsko wywalasz?

Gość gość
pierwszy raz byłam jak miałam 25lat, potem poszło jak z płatka...

Gość gość
Idź. To nie boli. Wstyd trzeba przełamać. Też poszłam późno. Dodadam ze dalej byłam dziewicą. Tak na marginesie, gdyby moja siostra (10 lat starsza)bądź matka bardziej się zainteresowaly,chociaż raz ze mna N ten temat porozmawialy . Ba ! Zapytały chociaż czy ze mna pójść to zrobilambym to pewnie dużo wcześniej. To już ojciec wykazywał wieksze zainteresowanie (raz spytał o cytologie) A ja mu beszczelnie w oczy klamalam bo wstydzilam się przed nim przyznac

Gość gość
Strach ma wielkie oczy. Ja dziś byłam pierwszy raz u ginekologa i musze powiedzieć ze było super. Cała noc wcześniej nie spałam, byłam strasznie zdenerwowana. Teraz wiem ze niepotrzebnie. Wybrałam lekarza po opiniach na znamy lekarz i ogólnie na forach. Byłam prywatnie żeby czuć komfort i być potraktowana profesjonalnie. Lekarz cudowny, stworzyło miła atmosferę wszystko tłumaczył. A badanie super delikatnie przeprowadził. Najpierw pobrał cytologię a później zrobił mi usg dopochwowe. Zero bólu. Bardzo delikatnie. Wszystko wytłumaczył. Od dziś będę chodzić bez stresu do niego. No i mężczyzna super delikatny i z wyczuciem. Nie trzeba się bać. A i gabinet super. Osobny pokój do badań. Zamykany. Także komfort i ulga ze juz jestem po. Pozdrawiam