Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Nadix

Antykoncepcja, a ciąża.

Polecane posty

Gość Nadix

Cześć, z góry proszę o normalne odpowiedzi, bo nie chodzi tutaj o jakieś poniżenie, a po prostu uspokojenie głupich myśli. Problem tkwi w tym, że przyjmuje od 8 miesięcy tabletki antykoncepcyjne. Okres mam zawsze regularnie, przy 3 lub 4 białej tabletce. Kochałam się z chłopakiem pod koniec września, 8 października normalnie dostałam okres, więc niby nie mam o co się martwić. Jednak od kilku dni pobolewają mnie jajniki. Zastanawia mnie to, czy mogę być w ciąży pomimo okresu, który miałam i który wystąpił normalnie, bez żadnego opóźnienia. Tabletki biorę raczej regularnie. Czasem zdarza mi się wziąć godzinę później, jednak nigdy nie było sytuacji, żebym zapomniała jej wziąć w danym dniu. Proszę o normalne odpowiedzi.

Gość gość
To ze bola jajniki to czesto świadczy o owulacji. Ja mam podobnie w 14 dniu od okresu i w jakieś dni bola mnie jajniki. O ciąży nie ma co mowic

Gość Nadix
Więc jest to pewne, że ciąży brak, dobrze rozumiem? Jak każda młoda dziewczyna najpierw chce mieć dobrą pracę i skończyć studia, później myśleć o dziecku. Właściwie okres miałam, więc może nie ma co się martwić...

Gość gość
Co znaczy: mam okres przy białej tabletce?? Nie ma opcji na ciąże choćby nie wiadomo co Cie bolało, jeśli bierzesz tabletki prawidłowo.

Gość Nadix
Przy tabletkach, które stosuję jest schemat 21 różowych i 7 białych, które noszą nazwę plebasco. Pobolewają mnie jajniki i wszystko, dosłownie wszystko mnie denerwuje, stąd te moje chore myśli, jednak bywają również takie momenty że sama sobie uświadamiam, że jest to niedorzeczne.

Gość gość
Uspokój sie. Bierzesz regularnie tabletki (ja tez czesto przypominam sobie dopiero po godzinie czy dwóch, ze misze je wziąć) woec nie ma powodu do paniki. Jajniki potrafia sie odzywać nawet w środku nocy a Ty tego nie poczujesz. To jest wszystko normalne.

Gość gość
A okej, nie wiedziałam, że są opakowania z "oszukanymi" tabletkami w Polsce. Słyszałam, że sa one w Stanach dla głupich Amerykanek, nie czających idei przerwy. Nie można być w ciąży przy braniu tabletek (o ile nie byłaś chora i nie brałaś leków i bierzesz swoje tabsy reguralnie, nie wymiotujesz i nie masz biegunek)

Gość gość
Biale tabletki? Pierwsze slysze. To nie wiesz ze sie tabletki bierze przez 21 dni i jest 7 dniowa przerwa.. Czyli ze sie ich nie bierze... Bo sie kończą w blistrze :D oj nie wiedza boli

Gość gość
Jak już to niewiedza. Pisałam wyżej, też zdziwiona, że nie wiedziałam, że w Polsce są takie tabletki z 7 "oszukanymi". By kobiety nie przegapiły po tygodniu terminu wzięcia. Czasem łatwiej po prostu łykać codziennie niż pamietać, że sie skończyła przerwa.

Gość Nadix
Biorę tabletki Vibin mini i jest schemat taki jaki napisałam powyżej. Żadna niewiedza, wszelkie wątpliwości które miałam na początku ich brania wyjaśniłam z panią ginekolog. Spytałam normalnie, oczekiwałam odpowiedzi, tylko tyle. :)

Gość gość
Oj jakaś ty zgryźliwa. Okres masz czy jak :p

Gość Nadix
Poprostu drażni mnie głupie gadanie.:)

Gość gość
Po prostu... Chciałaś napisać :P