Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

ciocia Ala

Nie wiem co zrobić na niedzielny obiad, nie mam pomysłu

Polecane posty

kurczak odpada, schaby też , wszystko juz było a wy jakie macie pomysły na obiad i deser niedzielny żeby był nieprzeciętny i wyjątkowy ?

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość gość
ludzie! jak mozna tyle jesc zastanowcie sie w ogole pojecia nie macie jak sie odzywiac 777 www.youtube.com/watch?v=hKlbr5Ip8nY

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość gość
może dla odmiany indyk np udziec duszony a do tego czerwona kapusta duszona

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość gość
g****o na Twojej co niedzielnej zastawie będzie wykwintnie tak jak lubisz :)

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
A moze rybka ? - platy ryby posol obtocz w mace i usmaz na zloty kolor z obu stron, teraz wyjmij rybe z patelni a do tego tluszcz z ryby wlej ok.pol litra smietany i pokrojona w plasterki biala czesc duzego pora,przypraw sola i pieprzem,teraz wloz te ryby do tej smietany i na bardzo malym ogniu dus przez godzinke, albo wloz do piekarnika,na talerzu posyp zielona pietruszka i udekoruj plastrem cytryny, do tego ziemniaki albo frytki, ---- i kapusta kiszona albo zasmazana,

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Bardzo smaczne i praktycznie bez pracy /jesli rybka jest gotowa/ ktos mi mowil ze tak robi karpia i piecze go w tej smietanie w piekarniku przez 3-godziny jeszcze /na malym ogniu/po tam czasie ponoc wszystkie osci sie rozplywaja w ustach,zycze smacznego.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość gość
Śledzie z cebulą i ćwikłą na przystawkę, krupnik(alkohol) jako zupę, szczaw na drugie danie, mirabelki na deser.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
A deser robi sie tak- trzeba miec mrozone owoce typu maliny,jagody,porzeczki albo taka mieszanka gotowa mrozona w woreczkach, to wszystko dajesz do malego garnka dolewasz z pol szklanki wody i doprowadzasz do wrzenia,dodaj sporo cukru bo bedzie kwasne i teraz --- dajesz te gorace owoce na dno szklanej salaterki na to 3-galki lodow,to polewasz spirytusem i podpalasz -suuuuper deser ! - dla dzieci bez spirytusu, tez smaczne, polecam

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach

×