Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Wojna jest staszna

Co sądzicie o filmach archiwalnych nagranych podczas II Wojny Światńwej?

Polecane posty

Gość Wojna jest staszna

Co sądzicie o tych filmach archiwalnych podczas nagranych podczas II Wojny Światowej? Na przykład działania wojenne, wybuchy, ostrzał itd. Dla mnie te filmy mimo, że są zniszczone to są przerażające. Dla mnie byli to mega odważni ludzie kręcąc na kamerze wojnę. A wy co sądzicie o tych filmach nagrywanych podczas II WŚ?

Gość gość
Świetne są ale często nic nie widać i rzadko emitują jakiś

Gość Wojna jest straszna
A w Sensacjach XX wieku/Encyklopedia II Wojny Światowej?

Gość gość
Nie lubię filmów ze spikerem wole gole

Gość gość
A one gdzieś w sieci funkcjonują? Jeśli tak to wrzuccie linka.

Gość Wojna jest straszna
A w Sensacjach w XX wieku i Encykopledii II Wojny Światowej pana Wołoszańskiego? Co się dziwisz? Kamery były koszmarnie drogie a taśmy kolorowe jeszcze droższe. Poza tym nie było czasu na ustawianie obiektywu gdy operator był w centrum wydarzeń. Mieli problemy z soczewkami dlatego są niewyraźne, ale są też są takie wyraźne filmy z tamtego okresu. Po prostu mieli problemy o objektywami

Gość Wojna jest straszna
A w Sensacjach w XX wieku i Encykopledii II Wojny Światowej pana Wołoszańskiego? Co się dziwisz? Kamery były koszmarnie drogie a taśmy kolorowe jeszcze droższe. Poza tym nie było czasu na ustawianie obiektywu gdy operator był w centrum wydarzeń. Mieli problemy z soczewkami dlatego są niewyraźne, ale są też są takie wyraźne filmy z tamtego okresu. Po prostu mieli problemy o objektywami

Gość Wojna jest straszna

Gość gość
Ja się nie dziwie, po prostu lubie ogladac takie filmy w oryginale, nie zmontowane, bez tego nuzacego gadania Woloszanskiego. On gada jak na torturach

Gość gość
Ostatnio ogladalam stare filmy z wojny w Wietnamie, robia wrazenie

Gość gość
ja lubię filmy historyczne.

Gość Wojna jest straszna
Można oglądać nawet na YouTube. Oglądając te drastyczne, szokujące sceny, teraz lepiej rozumiem moich babcii i dziadków o wojnie. Jednocześnie bardzo mnie wkurzają ludzie o wojnie co nic nie wiedząc. Zmusił ich do oglądania takich filmów. Patrząc na Niemców, Rosjan czy Oświęcim na te filmy, już nigdy nie chcę wojny. Nie chcę nigdy w życiu latać z karabinem.

Gość gość
jest też cykl II Wojna Światowa w kolorze - oczywiście te stare filmy pokolorowano komputerowo, nawet fajnie się to ogląda Nawet to znane zdjecie z małym Żydkiem .http://www.bibula.com/?p=55894 też pokolorowali :P