Gość lynowaja Napisano Październik 26, 2014 Witam. Kto walczy ze świerzbem? 4 dni temu posmarowałam się maścią Lyclear. Dokładnie tak jak było to napisane w ulotce. Byłam też u dermatologa, który przepisał infectoscab, jednak stwierdził, że jeśli mam maść lyclear to jest to samo. I faktycznie. Skład jest ten sam. Swędzieć przestało po tych 8 h od nasmarowania. Jednak dziś w nocy znowu swędzenie wróciło!!! Wiem, że w ulotce jest napisane że swędzenie może utrzymać się do 2 tygodni, ale mnie nie swędzą stare miejsca, ale swędzi mnie na nowych miejscach na ciele! Pojawiły się nowe krostki... powoli już nie mam sił z tym walczyć. Stosowałam wcześniej ocet, olejek herbaciany, ale to można sobie wsadzić, jak to powiedział mój dermatolog :) Nie wiem czy czekać jeszcze te 2 tygodnie zanim się znowu posmaruję lyclear? Tak mnie swędzi, że mam ochotę pójść do apteki i wykupić ten infectoscab... Błagam niech ktoś napisze czy w końcu wyleczył świerzb mimo smarowania maścią lyclear. Bo podobne wątki czytałam w necie, ale każdy pisze, że po smarowaniu lyclear swędzenie ustąpiło. Dodam też, że uprałam ubrania w proszku grzybobójczym i odstawiłam do worków na 2 tygodnie i już powoli brakuje mi ubrań!! Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach