Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Viikii_x

Co zrobić z rozdwajającymi się końcówkami?

Polecane posty

Cześć :) Mam ogromny problem z rozdwajającymi się końcówkami. Tydzień temu byłam u fryzjera żeby podciął mi końcówki, ponieważ miałam bardzo rozdwojone. Po wyjściu od fryzjera kupiłam Regenerum do włosów, które miało zmniejszyć ilość rozdwojonych końcówek. Niestety na marne. Minął zaledwie tydzień, a ja znów mam rozdwojone końce, a najbardziej po lewej stronie, po prawej stronie nie mam prawie w ogóle rozdwojonych końców. Codziennie prostuje włosy, bo bez tego są bardzo napuszone. Jeśli macie jakieś sprawdzone i skuteczne sposoby na rozdwojone końcówki proszę piszcie. Bardzo proszę o pomoc.

idź do porządnego fryzjera, który może Ci zaproponować kuracje na rozdwajające sie koncówki... teraz jest bardzo duzo kosmetyków, które w profesjonalnych rękach mogą ci pomóc. Pomocne jest tez obcinanie nozycami na gorąco

Gość gość
moim zdaniem prostownica tylko pogarsza problem, w ogole bym ja odstawila na jakis czas a na ochrone koncowek nejlepsze jest wg mnie regularne olejowanie

Odstaw drogeryjne paskudne szampony z silikonami, nakladaj przed myciem oliwe z oliwek na wlosy i zmywaj ją ziołowym szamponem, stosuj jak najbardziej naturalne maski i odżywki do włosów i zabezpieczaj je przed mechanicznymi uszkodzeniami serum na koncowki (np z Marion). Ogranicz lub całkowicie wyklucz prostowanie włosów a susz je tylko zimnym/chłodnym nawiewem. Niestety rozdwojonych koncowek nic nie sklei na trwale, trzeba obciac.

Gość gość
Jak wyżej. Obciąć ile się da i zacząć DBAĆ, bo jak na razie tylko włosy niszczysz. A regenerum to zwykłe silikony, nadaje się toto tylko do zabezpieczania końcówek właśnie. Poczytaj blog Anwen, tam są tony informacji o właściwym pielęgnowaniu włosów (olejowanie, mycie odżywką, maski, wcierki...).

Gość gość
P.S. jak włosy są "napuszone" to najpewniej masz włosy falowane/loki, i trzeba zadbać o to, żeby te loki wydobyć, a nie je maltretować, zobacz sobie np. tu: www.anwen.pl/2011/10/moja-wosowa-historia-kasia.html