Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Ile spią Wasze noworodki, niemowlęta karmine mm? Rozważam karmienie mieszane...

Polecane posty

Gość gość

Pierwszą córkę karmiłam wyłącznie piersią i powiem szczerze - nie chciałabym do tego wracać - nocami. Pobudki co 2 h, z czasem i co godzinę. Ile śpią dzieci na butli? Rozważam karmienie dziecka mlekiem z piersi w ciągu dnia, a butelkę nocą. Póki co jestem na finiszu ciąży, a starsza córka ma prawie 2.5 roku.

Gość gość
Ja w sumie mam porownanie. Moja corka na moim mleku - nie karmilam piersia tylko wisialam na laktatorze - budzila sie co 45 minut. Z zegarkiem w reku. Gdy przeszlam na mm, bo spadala z wagi mimo pochlanianych ogromnych ilosci mojego mleka, spala 4 godziny i wiecej. Nie zachwalam mm jako wybawienia, bron boze, bo mam kolezanki ktorych dzieciaki na piersi spia lepiej niz moja po mm.

Gość gość
Mój budził się co 2godziny na karmienie. Od początku był na mm.

Gość gość
Aaa to kiepsko, myślałąm, że wszystkie dzieci budzą się co 3-4 h po mm, bo mam jeszcze starszą córkę, która też a to pić, a to siku w nocy.

Gość gość
ja tez tak zrobie z drugim dzieckiem... Moj maluch ma w tej chwili 5,5 miesiaca i w ocy wstajemy co godzine na cyca... Nastepnym razem tego bledu nie popelnie...

Gość gość
Moja córka nie chciałą chwycićbutelki, bo to chyba mój błąd, próbowałąm pdoać dopiero jak skończyła 5 miesięcy, chciałam ratować te nocki, ale się już nie dało.

Gość gość
moja do ok 8 tyg (karmiona tylko piersia) w nocy budzila sie co 2 lub 3 godziny a od drugiego miesiaca zycia co 4 godziny.

Gość gość
Moja na piersi co 2h lub co 3 w nocy. A na mm jak zasneła o 21 to spała do 2(piers) i potem do 5(piers). Więc lepiej na mm. Zaczełam dawac na noc tylko butle od 3,5msc. Wiedziałam ze musze zacząc dawac mm bo przygotowywałam sie do kuracji silnymi lekami i i tak musiałam przestac karmic jak mała miała 5,5msc...a mleko które sie zbierało na to opuszczane karmienie ściągałam i do zamrażarki. W ten sposób odciągnełam mleka na miesiąc podawania (w porach dziennych). i na tym odciągniętym wprowadzałam gluten, lepiej dziecko toleruje. Powiem jedno , dopiero zaczełam sie wysypiac jak zaczełam dawac butle. Ja dawałam hipp i kupki córka robiła np. takie same jak po moim mleku.

Gość gość anka
Pierwsza córka była tylko na mm,druga jest tylko na cycu.Obie od skończenia dwóch miesięcy spały po 10-12 godzin w nocy z dwoma lub trzema przerwami na karmienie,tak więc obie karmione inaczej,a jest identycznie.Młodsza ma teraz 3 miesiace i potrafi przespac 8 godzin bez przerwy,a jest na cycku.

Gość gość
To zależy. Moja na piersi budziła się najpierw co dwie później 4 h. Żeby w wieku 3 m-cy przesypiać już całe noce. Ja spróbowałabym karmić piersią i zobaczyć jak będzie. Mm zawsze możesz podać. A do karmienia piersią już nie wrócisz. Powodzenia

Gość gość
Moj synek prawie od poczatku na mm, najpierw budzil sie 3razy w nocy,potem dwa,az doszlo do tego ze przesypia cala noc. Ma 7 miesiecy. Na piersi mogl wisiec caly czas i tak byl glodny..

Gość gość
Córka ma 3,5 miesiąca. Praktycznie od początku jest na mm. Jeśli chodzi o noce to w okresie noworodkowym na samym początku jadła o 21, szła spać, budziła się o 1 w nocy, później o 5 i 8., Jak miała niecały miesiąc karmiliśmy ją o 1, później budziła się dopiero o 8. Jak skończyła miesiąc zaczęła przesypiać całe noce. Zasypiała o 21 i budziła się o 8 rano. Teraz też zasypia około 21 i zwykle budzi się około 8.30. Dla nas więc rewelacja :) W ciągu dnia je co 3h, śpi różnie, zwykle 3 razy po około godzinie. Ale bywa , że zaśnie na 30 min albo na 2h... Zależy jak ma ochotę :) Pije mleko Enfamil.