Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Niepokojące objawy u synka

Polecane posty

Gość gość

Dzień dobry! Od dłuższego czasu ( 2-3 miesiące) obserwuję u 20miesięcznego dziecka następujące objawy: wymioty ok.co 4dni najczęściej po płaczu lub kaszlu, kaszel uporczywy, świsty przy oddychaniu, krostki na policzkach, zaczerwienie policzków w miejscu krostek. Martwi mnie to i zastanawiam się nad przyczyną tych objawow. Czy to może być coś poważnego? Jakie powinniśmy zrobić badania? Jutro idziemy do pediatry.

Gość gość
możliwe, że to alergiczne podłoże, takie pod astmę podchodzące... oczywiście lekarz musi małego zobaczyć

Gość gość
Bardzo się boję.. jestem panikarą i wymyślam malemu choroby najgorsze z możliwych. ;(

Gość gość
Czy ktoś miał podobną sytuację?

Gość gość
Kiedys bylismy z tymi krostkami, to lek.stwierdzil, ze trzeba ograniczyc soki i to zrobilismy. Pozniej poszlismy jak pojawil sie kaszel i swisty, to dostalismy lek na astme, ale pojawily sie wymioty, ja myslalam, ze to po leku i odstawilismy, ale mimo to wymioty nie ustaly nawet po miesiacu, wiec idziemy jutro do pediatry. Dodam, że dziecko ma jeszcze troche sine oczka.

Dziecko może mieć anemię. Podstawowe badania: morfologia z rozmazem, OB, poziom żelaza i magnezu. Do tego poziom kreatyniny (nerki) oraz mocz. EDIT: Jeszcze zrób poziom potasu i wapnia - to z krwi.

Gość gość
Mam poprosic lekarza o skierowanie na takie badania? Powiedz mi, masz jakies wyksztalcenie w kierunku medycznym? Bardzo sie denerwuje, ze to moze byc cos duzo bardziej powaznego.

Nie będzie to nic poważnego. Może być faktycznie alergia. Czy kiedykolwiek robiłaś dziecku badania? Wystarczy poprosić o skierowanie. Lekarz nie powinien Ci nie dać takowego.

Gość gość
Robilismy jakies ogolne badanie na alergie. Lekarz mi wytlumaczyl, ze jak jakis tam czynnik bedzie podniesiony, to moze byc alergia i wtedy sie robi szczegolowe badania jaki to typ alergii, ale u nas ten wskaznik byl w normie (ige?cos takiego...)

To może uczulenie. Wiesz, nie ma co gdybać. Idź jutro do lekarza. A przede wszystkim uspokój się. Wiem, że tylko łatwo się tak mówi. Ja też jestem matką panikarą. A mój Syn ma już 12 lat. Głowa do góry :)

Gość gość
Nie wiem.. ja to zawsze tak mam, ze same najczarniejzze scenariusze zakladam. Juz dziecku wymyslilam nawet nowotwor. To straszne... powiem Ci, ze koncze sie psychicznie przez takie martwienie sie na zapas.

Gość gość
Dzieki za dobre slowo. Napisze, choc pewnie uspokoje sie dopiero po zinterpretowaniu wynikow ewentualnych badan, a na to trzeba bedzie chwile poczekac.

Gość gość
refluks ? albo dzieciak jest zbyt nerwowy i dlatego wymiotuje po jedzeniu

Żenujące jest to co napisałaś dziecko co 4 dni wymiotuje a ty zamiast do lekarza to siedzisz na forum i wypisujesz, piszesz bez szczelnie że się martwisz, jak można być tak nieodpowiedzialną, u takiego malucha stan zdrowia może się szybko pogarszać, a później winicie lekarzy za złą diagnozę.