Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

jak to jest z tym ubezpieczeniem rodziny w uk???

Polecane posty

Gość gość

witam, mieszkamy od niedawna z mężem i dzieckiem w uk. pracuje tylko mąż, ja opiekuję sie malutkim dzieckiem i nie poszukuję z tego względu pracy. zastanawia mnie jak mój mąż, który jest self-employed, ma ubezpieczyć mnie i dziecko. słyszałam, że nic nie trzeba robić bo w razie czego, składki idą z jego NIContributions. ale jak rejestrowałam siebie i dziecko w GP to nikt nawet nie zapytał, kto w razie leczenia pokrywa koszty, tzn z czyich składek idą na to pieniądze. to skąd służba zdrowia w uk wie z czyich składek ściągnąć pieniądze za wizytę u gp lub w szpitalu, skoro nikt o to mnie nie pyta? proszę o informację.

Gość gość
GP w UK jest za darmo chyba

Gość gość
ok a jak z pobytem w szpitalu? miałam niedawno dość nieciekawą sytuację i musiałam się zgłosić na ostry dyżur, trzymali mnie 2 dni. wiem, że za jakiś czas będę musiała się zgłosić na kilka kolejnych dni, ale nikt mnie tam przy przyjęciu lub wypisie nie pytał o ubezpieczenia. dodam, że mam NIN ale nie pracuję.kurcze trochę to dla mnie niejasne. a nie chce żadnych przykrych niespodzianek.