Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Czy marynarz z Danii może zarabiać 23 000 euro?

Polecane posty

Gość gość

Proszę, niech ktoś zorientowany się wypowie, bo poznałam chłopaka, który twierdzi, że tyle zarabia i nie wiem, czy to nie bajer. Wiem, że w Danii nie ma euro, ale on przeliczyl na euro, bo ja z Niemiec jestem. Bardzo mnie lubi i podobam mu się, mamy dużo wspólnych tematów, ale znamy się krótko. Chciałabym uniknąć zaufaniu komuś, kto być może chce mnie wyrwać na kasę. Może kobiety marynarzy się wypowiedzą, jak się im żyje. Ja nie wiem, czy dałabym rade być 3 tygodnie sama i tęsknić, a on szuka dziewczyny, która zaakceptuje jego prace. Mówił, że w tym czasie ja bym wydawała jego pieniądze, ale to mnie nie satysfakcjonuje, wolałabym miec mniej kasy i moc codziennie przy nim zasypiać. To dopiero poczataki, ale urzekł mnie, że nie gada cały czas o seksie i twierdzi, że pieniądze ma, ale chcę mieć kochająca dziewczynę. Od 6 miesięcy nie uprawiał seksu, bo nie zależy mu na kopulacji bez uczuć, no ale nie mam pewnosci, czy mówi prwadę. Jestem dość nieufna, wiec czekam na komentarze.

Gość gość
Jakis bajerant. To roczne zarobki czy powiedzial ze za mc? Bo jak za mc to no way. Poza tym wyczuwam moim radarem oszusta po takich gadkach

Gość gość
2300 moze zarabiac lekko ale nie 23000 , moze on nie klamal tylko tobie sie zera p****aly

Gość gość
Jeśli dobrze zrozumiałam, to miesięczne, ale rozmawiamy po angielsku, wiec może coś pokręciłam. Zdziwilo mnie, ze ledwo się poznalismy, a on juz mówi o wydawaniu kasy. Powiedziałam mu, ze nie idę z nikim od razu do lozka. Na Skype ma opis ,,nie mogę spać, cały czas myślę o tobie skarbie" i to niby do mnie. Chciałby przyjechac do mojego miasta pewnego dnia i sie poznać. Dzieli nas 30 km. Ja go w necie poznałam. Gadamy od 2 tygodni widziałam go na kamerce.

Gość gość
mam w rodzinie kapitana, pływa na dużym kontenerowcu, zarabia max 10.000 euro na miesiąc taki marynarzyk może mieć 23.000, ale na rok! :D jak w ciągu roku na morzu jest przez 6-7 m-cy, to na 1 m-c wychodziłoby ok. 3.500 euro, to by pasowało

Gość gość
Aha dodam tylko ze przyznał się do przeszlości kryminalnej i sobie pomyślałam, że może faktycznie tyle kasuje ale w gangu... ale chyba by mi nie mówił o tym gdyby chciał to ukryć... naprawdę nie wiem co o tym myśleć. Jak spytałam czy nie chodzi o 2300 euro to zaprzeczył.

Gość gość
On wydaje się szczery, zwierza mi się. Wieczorem sie upewnie, czy nie chodziło mu o roczne zarobki i Wam napiszę.

Gość gość
No i wyjaśniło się. Ma 23 000 ale duńskich koron miesięcznie.

Gość gość
czyli tak jak mowilem 3,5 tys euro

Gość gość
Dokładnie, czyli nie kłamał :) To jest prawie 4 000 euro.

Gość gość
To kapitan tyle zarabia. To ile ma zwykly marynarz?

Gość gość
Tu dziewczyna pisała, że kapitan zarabia ok. 10 000 euro. Marynarz w jakimś bogatszym państwie ok. 3-4 tysiace euro, czyli się zgadza.

Gość gość
23000 DKK = 13045 PLN = 3089 EUR

Gość gość
Tak, walnęłam się w obliczeniach, sorki :P

Gość gość
facet z przeszloscia kryminalna, bez komentarza :/

Gość gość
Tak, ale każdy popełnia błędy... Wiadomo, że nie polecę z nim od razu na spotkanie, ale za kilka miesięcy spotkać się i przekonać, czy faktycznie jest w porządku, chyba nie zaszkodzi?

Gość gość
Ja też mam bardzo złą przeszłość, robiłam wiele głupstw, ale zmieniłam się i rozumiem, że ktoś mógł mieć problemy w domu i się pogubił, podejmował ryzykowne decyzje... Nie skreślę nikogo, dopóki sama się na nim nie przejadę.

Gość gość
Marynarze ze Skandynawii mogą tyle zarabiać, lub jest to kwota zarobku rocznego, albo w innej walucie podana. Ja mam w rodzinie marynarza który mówił, że pod szwedzką flagą kapitan zarabia około 10 tysięcy euro każdego miesiąca (to ważne, że każdego, bo zazwyczaj marynarze zarabiają tylko wtedy gdy są na statku, a podczas pobytu w domu nie dostają nic, więc pensję ze statku trzeba podzielić na dwa, aby starczyło na życie także na urlopie). Mój kuzyn pracuje na morzu dzięki firmie SMT SHIP MANAGEMENT & TRANSPORT GDYNIA LTD http://pracanamorzusopot.pl/ i tam mu się dobrze wiedzie. Ogólnie marynarze dużo zarabiają, taka służba.

Gość gość
Mój kuzyn pływa jako marynarz pod banderą niemiecka i zarabia ponad 30 tyś złotych miesiecznie