Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Zatłuszczona wątroba

Polecane posty

Gość gość

witam, na usg wyszło mi,że wątroba jest o wybitnie w wysokiej echogeniczności. Pani od usg, powiedziała, że jest ona zatłuszczona. Mam 38 lat. Skąd się to wzięło ? Jak mogę sobie pomóc ?

Gość gość
głodzenie się, alkohol, leki.... kto wie

Gość gość
Zapewne sport Jak spalasz tkankę to włącza ci się ssanie prawda? Organizm się broni Będziesz twarda to pobierze energię z tkanek dostępnych! Idź do dietetyka i niech przepisze ci dietę. Pływaj biegaj i ćwicz.

Gość gość
Pij przy tym herbatę z czystka ma sporo przeciwutleniaczy przydadzą się kiedy w krwiobieg trafią wszystkie toksyny-produkt uboczny spalonej tkanki! Możesz się dzięki właściwej suplementacji czuć silna i na siłach ale musi ci dietetyk podpowiedzieć jak to mądrze zrobić.

Gość gość
Ile ważysz , coś cię boli , z jakiego powodu robiłaś usg

Gość gość
Witam serdecznie, to ja autorka, jestem po porodzie, mam roczne dziecko. Po porodzie robiłam badania laboratoryjne, bo miałam cukrzycę ciążową (wyniki z sierpnia 2014: bilirubina całkowita - 0,4 (norma: 02-1,2), ASPAT - 20 (norma: <31 , ALAT 38 norma: <32 i usg, gdzie radiolog stwierdziła cyt. że wszystko jest w porządku, no może tylko wątroba jest lekko zatłuszczona (ale w opisie usg o tym nie napisała). Zrobiłam w październik usg, bo często bolał mnie brzuch na dole (mam ogólnie częste infekcje układu moczowego). Internista badała palpacyjnie mój brzuch i stwierdziła zgrubienie na jelicie (!). No i na badaniu usg wyszło, że mam zatłuszczoną wątrobę (poza tym wszystko ok w usg). Radiolog pytała się mnie jak się odżywiam i czy piję alkohol. Ja jestem osobą niepijącą, w ogóle nie piję alkoholu ale za to odżywiam się fatalnie, fast foody itd :-( Internista (który również mnie zapytał czy piję alkohol :-() zlecił mi szereg badań m.in. krew, mocz, ob, sód, potas, żelazo, kreatynina, proteinogram, kwas moczowy, cholesterol, triglicerydy, fosfataza alkaliczna, ast, alat, ggtp, antygen hbs, cukier. Zrobię jeszcze badanie na obecność wirusa typu C. Boję się :-( Mam nadwagę, ważę 66 kg przy wzroście 160 cm.

Gość gość
noblesa, dlaczego zakladasz watki niezalogowana? :P

Gość gość
tak kupiłam sobie wczoraj jakąś herbatkę z ostropestu

Gość gość
Jeśli masz nadwagę to niewielką, więc to raczej mało prawdopodobne byś miała zatłuszczoną wątrobę.Jestem w szoku , ile lekarka zleciła ci badań ? A ostropest warto spożywać.

Na zniszczona wątrobbę polecam bardzo dobry ajurwedyjski supelemnt o nazwie Hard Plus z Ayurweda Line, chroni wątrobę i detoksykuję

Gość gość
ten problem ma bardzo dużo ludzi, ale jest http://www.hepatil.com/ i stosując go profilaktycznie, można szybko pozbyć się tego problemu

Stłuszczenie wątroby powoduje spożywanie dużej ilości węglowodanów

Gość gość
W zasadzie większość problemów pojawiających się w marskiej wątrobie lub z wątrobą niewydolną powodują metale ciężkie albo tłuszcze trans z naszej diety polecam poczytać więcej w książce "zneutralizuj chemię z pożywienia i odzyskaj zdrowie"