Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Wkurzaja mnie baby ktore maja cos do tego ze moja roczna corka jest duza!

Polecane posty

Gość gość

Moja coreczka ma rok, wazy 11900g i ma 82cm wzrostu. to jest w sumie ok bo jest proporcjonalna, tylko roczne dzieci zwykle sa mniejsze , ona jest wyzsza niz kilka miesiecy starsze dzieci z jej otoczenia...moj maz ma 2 metry wzrostu i widac jego geny. ogolnie dla mnie mala jest sliczna, ma cere ladna od marchewki:) duze niebieskie oczy i blond loczki. a co kto mnie spotka to jakies glupie uwagi ze mala bedzie wielka po co dziewczynce taki wzrost i wogole dlaczgo ona jeszcze sama nie chodzi jak taka duza..a ile ona maaaa?? co tylko rok? a wyglada na poltora. Przykro mi jest bo dla mnie ona jest najnajnaj na swiecie. zastanowcie sie jak jakies glupoty do kogos mowicie.

Gość gość
ale co ciebie obchodzą komentarze innych? masz najwyraźniej jakieś kompleksy i chcesz realizować swoje kiepskie poczucie wartości poprzez popisywanie się dzieckiem, a tu zonk, nie ma się czym popisywać bo dziecko przeciętne...

Gość gość
Pewnie ma tez wielka glowe...

Gość gość
akurat glowe i stopy ma ok na swoj wiek, jest po prostu wysoka strasznie. nie nie mam kompleksow, dziecko uwazam ze mam cudowne i j.e.b.i.e mnie zdanie osoby ktora napisala ze przecietne:)

Gość gość
to po co zakładasz ten temat skoro opinia innych nie robi na tobie wrażenia? w tytule napisałaś, że ciebie to denerwuje, więc jednak nie jest obojętne... idź się lecz, bo ewidentnie masz coś z głową. zajmij się czymś pożytecznym, to nie będziesz miała czasu na głupoty.

Gość gość
dobra kniec tematu, zamykam bo widac same idiotki tu siedza. chodzilo mi o to ze ja jak spotykam kolezanke ze dzieckiem ktore: jest male albo duze albo grube/chude gadula milczek czy ma odstajace uszy czy krzywe nogi to nigdy nie oceniam tego w chamski sposob i wogole staramm sie nie nawiazywac do tego bo dziecko dla swoich rodzicow zawsze jest najnajnaj. ale co wy mozecie wieciec wsciekle ponure idiotki

Gość gość
Moja ma pół roku i też jest duża ale nie zapasiona czy coś. Po prostu duża już się urodziła. Jest proporcjonalna. Po prostu wygląda na parę miesięcy starszą. I w nosie mam co kto mówi :P

Gość gość
E tam, coś kręcisz, widocznie twoje dziecko musi być jakieś nieproporcjonalne albo po prostu brzydkie, inaczej nikt by nie zwrócił uwagi. Mojej przyjaciółki córcia też jest bardzo duża jak na swój wiek a wszyscy tylko się zachwycają "o jaka duża panna a jaka śliczna", nikt głupot nie mówi. Przyjrzyj się dobrze swojemu dziecku zanim zaczniesz tu ludzi obrażać, autorko :)

Gość gość
Autorko mój córka ma 17 miesięcy a wszyscy sądzą że ma z 2 latka. Jest wysoka . Ale mi w przeciwieństwie do ciebie to nie przeszkadzają takie komentarze. Niech sobie ludzie gadają. Pogadają pogadają i przestają. Jakby była za mala też by mieli o czym gadać.

Gość gość
ale do mnie nikt nie mowi ze jest brzydka, tylko jak mowie ze ona ma rok to wtedy zaczynaja sie uwagi. albo co do jej umiejetnosci bo uwazaja ze skoro duza to powinna umiec duzo wiecej. ale widac nie potraficie czytac ze zrozumieniem co poniektore. dobra koniec tematu. narazie.

Gość gość
kolejna ze swoimi przkrosciami przylazla.

Gość gość
No wiesz co autorko.. żalisz się (czy jak to nazwać) a potem piszesz, że same idiotki tu siedzą. Mało kulturalna jesteś więc nie licz na kulturalne odpowiedzi. Nie same "idiotki" tu siedzą bo "zwykłe" matki, nikogo nie obrażające również.

Gość gość
Ale widocznie jest brzydka, skoro gadają, nikt ci w oczy przecież nie powie "ale brzydkie dziecko", to czepiają się tego, że duża, proste.

Gość gość
no, też widziałam takie wielkiee buby :P ale co mi do tego? nie komentuje, takie geny po prostu, i widocznie u Ciebie podobnie, no mała może być wysoka ;D

Gość gość
A czemu się dziwisz skoro i waga i wzrost twojego dziecka jest sporo ponad siatką centylową? Jest duża i tyle.

Gość gość
jak jest duża naturalnie, ze tak powiem bo geny, to ok...ale jak jest sztucznie utuczona na cukrze i bułach, to już niestety jest źle....ale to widać które dziecko jest duże naturalnie, a które sztucznie...

Gość gość
nie przejmuj się, moja córka -5 lat też jest najwyższa w swojej grupie, wzrostem i wagą dorównuje dzieciom starszym od niej nawet o 2 lata. ja się tym nie przejmuję , dla mnie najważniejsze , ze dobrze się rozwija,żaden lekarz też nie zwrócił mi uwagi ze za duża na swój wiek-wystarczy , ze spojrzą na mnie lub męża to już wiedza po kim, a osobom które 'tak to przeżywają" możesz zawsze powiedzieć to co ja- przynajmniej będzie oddychać zawsze w tłumie świeżym powietrzem, bo wszystkie"urocze zapachy" zbierają sie na dole:)"

Gość gość
Nie przejmuj się, ludzie zawsze będą gadać, mnie też wkurzają takie komentarze, u nas akurat odwrotnie, córka jest mała jak na swój wiek, co chwila jakaś babcia pyta ile ona ma? dwa lata? ojej, myślałam że półtora najwyżej, taka malutka! Ostatnio na placu zabaw jakaś gruba i niemiła baba też tak skomentowała "ojej, ma dwa latka a taka malutka i drobniutka" to jej odpaliłam "nie każdy musi być taki wielki i tłusty jak pani, ludzie są różni". Zamknęła się :D

Gość gość
autorko co ty pieprzysz? twoja corka ma odpowiedni wzros i wage jak na swoj wiek.Dziewczynka w tym wieku powinna miec wzrost miedzy 70,5 cm a 79,5 cm.Natomias waga od 7,6 kg do 11,5 kg.Nie wiem co ci chodzi,chyba wymyslilas sobie problem na sile

"ale co wy mozecie wieciec wsciekle ponure idiotki" x Próba dowartościowania się spełzła na niczym. To teraz zaczęły się wyzwiska. Ech... Jaki Ty dajesz przykład dziecku?

Gość gość
niespecjalnie mnie to dziwi, bo tak samo czy dziecko spore większe niż wiek by na to wskazywał, czy mniejsze budzi sensację...no ale już mówienie o jaka duża, czy mała przez obcych ludzi na ulicy, to takie niskie :O

Gość gość
Ja bym na głupie uwagi odpowiadała z uśmiechem "bo moja córka jest nieprzeciętna pod każdym względem".

Gość gość
Autorko tu w większości zajadłe suki siedzą więc nie szukaj sprzymierzeńców one tylko czekają na takie tematy żeby wyśmiać twoje "brzydkie" dziecko, pojechac na zimno po tobie, a wszystko dla chwili poczucia sie lepszym takie debilne społeczeństwo mamy więc nie dziw się, że na żywo też takie bezmózgie kury spotykasz :o

Gość gość
Nie przejmuj się opiniami innych i ciesz się macierzyństwem :) Moja córcia też była duża i nie przejmowałam się ani gadaniną innych ani milionami "dobrych rad". Spędzaj miło czas z córeczką i na niej się skup. A z rocznym dzieckiem można już dużo rzeczy robić - przejść się do Teatru Małego Widza, czy iść do jakieś kawiarni, przyjaznej dla dzieci.

Gość gość
Zrozumcie,że jej dziecko jest normalne!!!2 cm wyższa niz powinna,przecież tego nawet nie widać gołym okiem.Pół kg więcej też jakos specjalnie nie rzuca się w oczy.

Gość gość
ale co to znaczy wysoka strasznie jak na swój wzrost?przecież rozmiar ubranek na 82 jest na roczne dziecko. Moja córka w wieku 1 roku też nosiła rozmiar 82, ważyła coś koło 11kg, teraz ma 6 lat 125cm i waży 23kg i też w rodzinie wszyscy przeżywają, że wysoka, ale w klasie dzieci wszystkie wyrośnięte więc wychodzi na to że wzrost ma normalny.

Gość gość
tu autorka ,moja corka ma 82 cm a moze i wiecej bo babka mierzyla ja na lezaco. nosi ubranka na 86 i 92. na 86 sa na styk dzieki ze jakies normalne rozumne istoty odpisaly.

ok, i jaki masz problem? moze warto sie nauczyc asertywnej odpowiedzi, typu - jest zdrowa i wsio ok,a ludzie sa rozni,wiec niech sie opamieta? a jak nie zrozumie ,to po co Ci takie kolezanki,bo nie czaje?

Gość gość
jakie 2 cm, co wy za siatki centylowe macie? Przeciętna roczna dziewczynka ma 75cm. Dziecko autorki o 7 cm więcej, tyle co przeciętna półtora roczna dziewczynka. Taką różnicę już faktycznie widać. Ale co z tego? Mów, że córa modelką będzie, bo tam kurduplów nie biorą. Szczególnie jak uwagę usłyszysz od jakiejś niewysokiej mamusi :D

Gość gość
Dla 15:58 "Roczny brzdąc to już duży mały człowiek. Siatki centylowe dla chłopca w wieku 12-stu miesięcy wskazują na wzrost od 73 do 82 cm. Chłopiec w tym wieku powinien ważyć od 8,5 do 12,5 kg. A ile ważą i mierzą dziewczynki? Jak podają siatki centylowe dla dzieci, wzrost 12-miesięcznych dziewczynek powinien mieścić się w przedziale od 70,5 cm do 79,5 cm. Waga natomiast powinna wahać się od 7,6 kg do 11,5 kg.