Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

sen rocznej dziewczynki

Polecane posty

Gość gość

Dziewczyny ile śpią wasze roczne dzieci . Moja córka ma 13 miesięcy śpi ok 3 godzin w dzień przetwarzanie od 13 do 16 i ok 10 -11 godzin w nocy od 21 do 6-7rano . Zastanawiam się czy to nie za dużo jak na rocznika

Gość gość
A jak się rozwija, zachowuje? Jest zdrowa, wesoła, nie marudzi? Dobrze rośnie, przybiera, nie choruje? Bo skoro tak, to niech śpi ile chce, widać tyle jej potrzeba. Znam trzylatkę, która też tyle śpi na dobę, dzieci są różne :)

Gość gość
Nie za dużo. Moja ma prawie 3 lata i w dzień śpi ok 2 godziny a jej noc to od godziny 20- 6.

Gość gość
Aha, i dodam, że moja córcia też tyle mniej więcej spała w tym wieku, około 2 roku życia skróciła nieco sen nocny (do ok.9 godzin) ale drzemkę w dzień ma nadal (ma 2,5 roku).

Gość gość
Mój synek śpi podobnie.

Gość gość
Rozwija się prawidłowo maruda bywa ale każdy ma czasem kiepski dzień prawidłowo przybiera na wadze i rośnie chodź straszny z niej nie jadek . A co do chorób to choruje przeszła już nawet ospe we wrześniu ... badania ma prawidłowe chodź w marcu miała leukopeniie

Gość gość
Moje dziecko 2,5 roku,śpi 3-4 godziny po południu

Gość gość
Jak choruje często to nie dziw się, że sporo śpi (choć według mnie w tym wieku to norma), organizm się musi wzmocnić, dojść do siebie po przebytych chorobach, sen również leczy. Nie jest ospała, powolna? Bo jeśli tak, to trzeba zbadać poziom cukru we krwi, pod kątem cukrzycy.

Gość gość
Moja corka ( 12 miesiecy i 2 tygodnie ) spi od 1 h - 2 h w dzien i w nocy 10 h. Takze zdecydowanie mniej. Ale ja bym tutaj nie porownywala czasu snu z innymi dziecmi. Tak jak ktos napisal potrzebuje tyle ile chce

Gość gość
Mój śpi identycznie

Gość gość
Ospala i powolna Nie jest wręcz przeciwnie :)