Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość IwonaKZ

Mam już tego serdecznie dość...

Polecane posty

Gość IwonaKZ

2 lata starania, setki złotych na testy ciążowe, owulacyjne. Monitoring który nic nie dał a niby wszystko jest w porządku. Zresztą mam już jednego synka. I moja durnota. Zrobiłam dziś sama nie wiem dlaczego test po obiedzie i dwóch szklankach soku. Nie wiem na co liczyłam, może na cud? A @ ma przyjść w piątek. Wiem, że robi się go w dniu spodziewanej @ ale człowiekowi odbiera zdrowy rozum... Mam dość. Chyba już się nie doczekam

Gość gość
A ile masz lat? Spokojnie, nie poddawaj się. Poza tym już 1 cud masz, czemu masz nie mieć drugiego? Głowa do góry, tu na wielu topikach kobietki się po kilka, kilkanaście lat starają i nie odpuszczają, będzie dobrze!

Gość gość
robiłas jakieś badania?

Gość IwonaKZ
Tylko monitoring bo ginekolog stwierdził, że pęcherzyki pięknie rosną i pękają więc jest ok. @ mam regularnie. Czeka mnie operacja ginekologiczna skrócenia szyjki macicy ze względu na paskudną nadżerkę. Cytologia jest na razie dobra ale lekarze ( bo byłam u kilku) namawiają mnie żeby to zrobić dla swojego bezpieczeństwa. No i kazali w ciążę zajść przez tym. Mam 29 lat. Powtórzę drugi test w piątek rano choć nie wiem po co... :( Płakać mi się chce...

Gość gość
... setki zlotych na testy ciazowe , owulacyjne... " Hmm a jakbys wydala kilkanascie tysiecy na leki, leczenie etc a i tak nie zaszlabys w upragniona ciaze to co bys powiedziala ?

Wyslij meza na badanie nasienia. Przeciez to nie z Toba musi być cos nie tak. Życzę powodzenia !

Gość gość
Iwona no to czekamy razem ,ja też mam mieć w piątek @ i też staram się przeszło rok z drugim dzieckiem, mam synka,który ma 5 lat, tylko różnica w tym,że ja stara jestem,bo 36 lat na karku i się obejrzałam późno za rodzeństwem dla małego.

Gość gość
a gdzie badania hormonów? nasienia?

Gość gość
a moze odpuść i w yluzuj? wszystko jest w głowie, u mnie pomogło.

Gość gość
gość dziś Ja też mam synka 6 lat :) Zaufałam ginekologowi. Jak twierdzi , że w porządku bo pęcherzyki pękają. Ale chyba jutro sama pójdę i zrobię. Jaki hormony? Prolaktynę? Coś jeszcze?

Gość gość
A mąż się badał? Bo do tanga trzeba dwojga, wiesz :)

Gość IwonaKZ
I wcale nie stara :) Pracuję w szpitalu. 36 - 38 latki teraz do porodu to norma :)

Gość gość
prolaktyna, progesteron, tsh, ft3, ft4, estradiol, testosteron, lh (oczywiście w odpowiednich dniach cyklu) no i badanie nasienia koniecznie

Gość IwonaKZ
Gin mówi, że jeszcze popróbujemy bez badania jego żeby się nie zestresował. A jak to nie pomoże to wyślemy i jego.

Gość IwonaKZ
A ile kosztuje prolaktyna i progesteron tak z ciekawości? U was? Bo tarczycowe mogę z pracy machnąć

Gość gość
to zmień ginekologa, bo badanie nasienia to podstawa i nie ma na co czekac, bo jak z nasieniem jest coś nie tak, to na jego poprawę trzeba minimum 3 miesiące

Gość gość
Dziś 40% problemów z poczęciem dziecka leży po stronie mężczyzny, co za głupi lekarz, nie słuchaj go, mąż ma się przebadać, bo to może wszystko jego wina, a ty osiwiejesz z nerw.

Gość gość
ja wydalam na lekarzy badania okolo 1000zl lacznie. Po tym stwierdzilam ze moze badania nasienia facetowi by trzebabylo zrobic. Okazalo sie ze mimo iz ma juz dziecko jest nieplodny.takze najpierw badania nasienia bo to najtansze badanie. Kosztuje max 100.zl

Gość gość
Jak widzisz masz odpowiedz na swoja frustracje ! Zbadaj męża i zmień tego weterynarza, bo się zamęczysz psychicznie i fizycznie, akurat pieniądze moim zdaniem są mało istotne w tym przypadku.