Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

PiS ochronką dla mafiozów

Polecane posty

Gość gość

Adam Bereda, obecny kandydat na radnego z PiS w Wołominie, to hochsztapler ze STOLARKI Wołomin SA (obecnie w upadłości). Dlaczego hochsztapler? Pracowałam z nim krótko w dziale informatycznym w STOLARCE. Gdy przyszedł do działu bez fachowego przygotowania z Magazynu Wyrobów Gotowych mówiono, że nakradł, w co początkowo nie wierzyłam, bo trudno pod pachą wynieść okna lub drzwi, potem mówiono, że robił jakieś przekręty podatkowe i podobne. Robiąc szkody naraził się podobno, i schowano go przed ludźmi na piętrze w biurowcu, tuż obok wielkiego gabinetu prezesa i zarządu. Ja jak wszyscy pracownicy miałam pokój na dole. Dlatego hochsztapler, że robił przekręty. Dlaczego Adam Bereda? Skąd mam pewność, że to ten sam człowiek ten co kandyduje, a nie bardzo podobny do Grocholskiego np członek jego rodziny? Bo już wtedy, w 1997 lub 1998 roku, podawał się za Adama Beredę, a przynajmniej nasz wspólny szef Ryszard Pyżanowski tak go nazywał. A było tak: siedzę sobie w robocie, zagląda Pyżanowski i pyta: "Czy nie było tu Adama Beredy?" . "Nie" odpowiedziałam, i pomyślałam, że dziś do pracy przyjdzie nowy pracownik, bo dział poszukiwał informatyka, dodatkowo znałam ze studiów kolegę o tym imieniu i nazwisku z Wyszkowa, więc było to prawdopodobne. Po chwili wszedł Mirosław Grocholski i wyszedł, a potem znowu mój były szef pyta się "Czy nie było tu Adama Beredy? " , "Nie" odpowiedziałam ponownie, i na tym sprawa się skończyła. O Adama Beredę nikogo w firmie nie pytałam, właściwie nie było z kim pogadać. Mnie bardzo krótko po tej rozmowie wywalono z roboty całkiem bezprawnie. Za odmowę wdrażania bardzo drogiego systemu informatycznego, zagranicznego, rząd wielkości droższego niż polskie. I tak mam napisane na wymówieniu. Tak więc mam pewność, że Adam Bereda i Mirosław Grocholski to ta sama osoba, ten sam hochsztapler. Po co kandyduje? Żeby mieć immunitet, żeby nie siedzieć za te kradzieże, za bycie w mafii, która doprowadziła dobrze prosperujący zakład do upadku, do ogromnego bezrobocia w powiecie (STOLARKA dawała pracę wtedy ponad 1000 ludziom). Przyłożył się bardzo solidnie do zniszczenia STOLARKI i śmie radzić w Wołominie?

Gość gość
Radny czy członek sejmiku nie ma żadnego imunitetu.Co ty pleciesz ?

Gość gość
Oczywiście, że ma. Dgzie ty żyjesz? Także większość świadka mafio - prawniczego ma inmmunitet np sędziowie.

Gość gość
Imunitet mają tylko poslowie , senatorowie i sedziowie .i koniec .nie radny !

Gość gość
Po co kandyduje? Żeby mieć immunitet, żeby nie siedzieć za te kradzieże, za bycie w mafii, która doprowadziła dobrze prosperujący zakład do upadku, do ogromnego bezrobocia w powiecie (STOLARKA dawała pracę wtedy ponad 1000 ludziom). Przyłożył się bardzo solidnie do zniszczenia STOLARKI i śmie radzić w Wołominie? xxx zdziwiony jesteś? to jest właśnie polityka!

Gość gość
Mandat radnego nie uchroni go przed aresztem

Gość gość
Dzięki. Ale pewny jesteś?

Gość gość
Pewny.Inaczej wszyscy członkowie PO zostali by radnymi :-)

Gość gość
Przecież wszyscy członkowie PO chcą , tylko nie wszystkim się udaje zdobyć immunitet.

myślisz że ci wszyscy tam się pchają dla polepszenia ogółu? Zabierz im uposażenie i przywileje, to zobaczysz ilu chętnych zostanie.