Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Królik dla dziecka

Polecane posty

Gość gość

Dziewczyny pomóżcie. Dostałam 2 króliki dla dziecka ok, 1,5 kg każdy. I teraz się zastanawiam jak je zamrozić. W kawałkach z kośćmi czy zrobić porcje samego mięsa bez kości. Proszę o poważne porady, a nie głupie komentarze. pozdrawiam i z góry dziękuję za pomoc.

Gość gość
podziel na porcje i zamroź z kośćmi ;). a ja myślałam, że chcesz dziecku królika kupić i już chciałam odradzać, ja miałam jako dziecko królika miniaturkę i wiem, że to zwierzę nie nadaje się na pupila :/.

Gość gość
ja też robiłam małe porcje takie na dwa obiady i mroziłam, z kośćmi

Gość gość
zanim zamrożę mięso, to przeważnie (chyba że mam mega lenia) porcjuję, wycinam wszystkie kości, błony, chrząstki czy tłuszcz i mięso pakuję w worki na mrożonki- taką ilość jaka mi będzie potrzebna kości(i inne "odpady") pakuję osobno- na zupę tak jest później szybciej, bo wyciągasz mięso i nie trzeba już porcjować i kombinować drugi obiad, ani oczyszczać - tylko masz gotowca na raz (i nie myję mięsa przed porcjowaniem)

Gość gość
Myslalam że ktoś chce dziecku zwierzaka kupić :-D

Gość gość
Dziękuję za porady :) a propos królika żywego, to miałam przyjemność gościć moją siostrę z tym zwierzakiem przez miesiąc. Powiem tylko, że dzięki Bogu królik przeżył bliskie spotkania z elektrycznością. Natomiast ja musiałam zakupić nowe kable to sprzętu elektronicznego :) Zdecydowanie polecam kotka :)