Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość parasolka2445i5454

poród w Lublinie

Polecane posty

Gość parasolka2445i5454

jak i gdzie urodzić "normalnie" w Lublinie ???

Gość gość
Rodziłam na Lubartowskiej, sam poród wspominam ok bo dali oksytocynę i poszło sprawnie a byłam już po terminie, poza tym trafiłam na cudowną położną. Ale warunki tragicznie. Ogólnie nie polecam. Tą położną tylko dobrze wspominam i sam poród bo pobyt po to już nie!

Gość gość
Co masz na mysli piszac normalnie? Ja rodzilam na krasnickich w marcu wywolywany porod po terminie najpierw cewnik foleya pozniej oxy ale nic nie szlo i w ciagu godziny decyzja o cc.Po porodze wspominam ok wiadomo ze szpital to nie jest hotel all inclusive tylko szpital i jak ktos ma wymagania bog wie jakie bo w domu ma zlote klamki to bedzie zawiedziony :-) zarcie mi smakowalo tylko troche malo masla ;-) opieka tez bez zarzutu, nie trafilam na nikogo chamskiego.Pozdrawiam i zycze pomyslnego rozwiazania !!!

Gość gość
ja myślę, że w Lublinie to jednak nigdzie nie ma "normalnych" warunków. we wszystkich szpitalach sale porodowe wieloosobowe co w wielu innych miastach jest już traktowane jako coś "poza standardem". nigdzie nie ma 100% szans na ZZO. jedyny szpital, który teoretycznie oferuje od 2-óch lat ZZO to szpital na Staszica ale w praktyce mało która rodząca ma szanse na ZZO (w tym roku 3 moje znajome tam rodziły i mimo, że prosiły o ZZO, żadna nie dostała - tłumaczenia różne; że jeszcze za wcześnie, że już za późno, że w tym momencie to niemożliwe, etc.) poza tym ze względu na "uniwersytecki" charakter Lublina właściwie w każdym szpitalu przy porodach są studenci (czasem cała grupa) a nie wszystkim to odpowiada (a niestety w placówkach klinicznych nie jest wymagana zgoda rodzącej na obecność studentów, czyli nawet nie pytają czy kobieta zgadza się na studentów).

Gość parasolka4373383
"normalnie" czyli w miare godnie nie oczekuję złotych klamek! przerazaja mnie historie ze poród to horror przeciez to nei moze byc prawdą!