Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Asia_91

NIe chudnę przy nadczynności

Polecane posty

Gość Asia_91

Witam, Próbowałam wyszukać coś online na temat mojego problemu, ale nie znalazłam za dużo informacji;/ Od 3 lat mam problemy z tarczycą. Najpierw zaczęło się od nadczynności i Gravessa. Schudłam ponad 15kg w kilka miesięcy. Po 2 terapiach jodem, przeszło w niedoczynność. Przytyłam ponad 40kg w jakieś pół roku. Kilka miesięcy temu, znów zmieniło się w nadczynnośc. Krew na to wskazuje oraz wszystkie objawy- oprócz chudnięcia. W tym momencie waże już 101kg. Stosuje dietę od dietetyka (bebio i chodakowską) jestem 3x w tygodniu na siłowni na ponad godzinę i nic. W ręcz przeciwnie- przytyłam znów 2kg. Już nie wiem co robić, nie potrafię się już motywować do ćwiczeń czy diety kiedy nie przynosi to rezultatów. Pani doktor tylko stwierdziła, że nie wie dlaczego, ponieważ wg niej wszystkie badania są poprawne. Czy któraś z was też miała taki problem lub wie co to może być? Pozdrawiam:)

Gość gość
bo to jest szerokie spektrum jej działania i akurat u ciebie nie goni przemiany materii ot co KA.PE.WU.

Gość Asia_91
@Gość Jak już pisałam wcześniej- wszystko zaczęło się od nadczynności i chudłam, nie rozumiem co teram hamuje powrót do normalnej wagi. Po wyregulowaniu leków powinnam wrócić do wagi sprzed choroby.

Gość gość
a co i jak robisz na tej siłowni?

Gość Asia_91
Circuit trening plus raz w tygodniu fitness:)

Gość gość
w sumie spoko ale zapłać trenerowi za trening personalny plus rozpisanie diety, a za 2 mce wklej fotki. Nie ma bata, nawet chorując, żeby nie przyniosło efektu.

Gość Asia_91
Właśnie trener polecił mi tą formę ćwiczeń przy obecnej wadze. Chodzę już ponad miesiąc. Jestem też od miesiąca na diecie od Chodakowskiej. I przytyłam 2 kg;/

Gość gość
może to mięsień, zrób pomiary:D jak nie masz opłaconego karnetu na rok tylko na mc spróbuj zmienić siłownię i te treningi personalne muszą trwać dłużej niż jedna konsultacja, bez opieki większość ćwiczeń, jak nie każde, będziesz wykonywała niepoprawnie.