Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

węgiel, palenie w piecu

Polecane posty

Gość gość

Kupiliście już węgiel na zimę? Gdzie najlepiej go kupić? Gdzie mają dobre ceny i dobrej jakości surowiec?

Gość gość
Najlepiej gdzieś na śląsku, skończony idioto. ;)

Gość gość
Najtaniej wychodzi na Ukrainie ;)

Gość gość
liczyłam na profesjonalne odpowiedzi w tym temacie... jeżeli ktokolwiek jest skłonny podpowiedzieć cokolwiek o miejscach zakupu węgla to sama bede wdzięczna. znalazłam się w posiadaniu pieca żeliwnego z http://www.euro-kom.pl/ opalanego węglem i po prostu nie chce przepłacić

Gość gość
profesjonalne? Jedziesz na skład, patrzysz co maja i po ile wybierasz, kupujesz skąd ludzie mają wiedzieć co jest u ciebie na składzie? węgiel się ogląda, pyta o miejsce pochodzenia i o cenę - ot, cała filozofia

Najlepszy węgiel z certyfikatem jakości, od sprawdzonych dostawców z dowozem do klienta w promocyjnych cenach dostaniesz na smarttrans net pl. Korzystam z ich usług i jestem zadowolona

Karina ma rację ja również korzystam z usług smarttrans.net.pl, zamawiam u nich nawet czasami na raty a najlepsze jest to, że moim powiecie jest dostawa gratis czyli naprawdę mnie to wszystko nie dużo kosztuje.

Gość gość
u nas węgiel już zamówiony. już od dawna zaopatrujemy się w składzie opału http://krobex.pl/sklad-opalu/ ich węgiel jest bardzo wydajny i zawsze przy zamówieniu możemy liczyć na transport i fajny rabat.

Gość Panjanekjaś
my również zamówiliśmy już węgiel. W tym roku po raz pierwszy skorzystaliśmy ze SmartTransu i muszę Wam powiedzieć, ze nie spodziewałem się tak okazjonalnych cen w porównaniu do firm konkurencyjnych. Wszystko OK z ich strony! także podaję do nich numer 503 352 341

Gość gość
Najlepszy węgiel udało mi się kupić w tym roku od smarttrans. Szczerze polecam sprzedawcę! Na oko widać, że faktycznie groszek jest z tej kopalni, po prostu pierwsza klasa, (parametry wg kopalni), bryłki pięknie błyszczą, bez zanieczyszczeń z jakimś gorszym węglem i jest suchy (kupiony na początku września).

Gość gość
Również polecam Smarttrans. Wyszło mi w tym roku szalenie tanio, bardziej wybadałam rynek i wybrałam tą firmę. Jeśli ktoś chce zaoszczędzić trochę grosza niech korzysta z ich usług.

Gość gość
Myślę że lepiej żeby takimi rzeczami zająl się facet, mój mi kiedyś tłumaczył ale wole żeby on to robil, kupowalismy ostatnio nowy piec z firmy ze Śląska Metalteres, podobno bardzo porządne i wydajne, ale jednak to nie dla mnie

Gość gość
dobry surowiec i w naprawdę korzystnej cenie znajdziesz tutaj www.sklep.weglosmyk.pl/ będziesz mieć czas, żeby się zastanowić. Ofertę możesz zobaczyć na stronie internetowej.

Gość gość
my zawsze kupujemy w www.multiwegiel.pl/ węgielo ma dobra cenę, alejest też dobrej jakości. Wielokrotnie się nabraliśmy i węgiel się nie chciał spalać dlatego jak już mamy dobrego dostawcę to nie zmieniamy go.

Gość gość
Piec na ekogroszek to naprawdę duża wygoda i oszczędność, jednak potrzebny jest dobry węgiel a nie ruski łupek. Ja używam ekogroszku ENERGORET i mogę go polecić wszystkim. Produkują go wyłącznie z polskiego węgla więc jest w tym trochę patriotyzmu :D

Gość gość
ja kupuje węgiel od Weglo SMyk https://weglosmyk.pl/ - jestem mega zadowolona z jakości węgla jak i obsługi klienta. Niezłe ceny, miły personel - polecam

Gość gość
https://kuppanwyngiel.eu/ - pewny dostawca, od którego zamawiam węgiel już kilka lat. Jak ktoś mieszka blisko Mysłowic to dowożą za darmo :D

Gość gość
Pełno osób mówi, że albo tanio albo dobrze, jeśli chodzi o węgiel. A ja wiem, że jak się trochę dłużej poszuka, to nawet z daleka można zamówić dobry węgiel i wyjść na tym dobrze finansowo. Ja mieszkam 50km od Warszawy, a węgiel zamówiłam z Mysłowic z Sovillo i miałam tanie ogrzewanie przez całą zimę! :D

Gość gość
W mojej firmie zuzywamy sporo węgla w piecu, dlatego postawilem na ofertę od www.cichoradz.pl - przy zakupi powyzej 3T dowóz gratis!

Gość gość
10 min ode mnie jest skład węgla ale przywożą 2 tony tirem

Gość gość
jeżeli chodzi o sprzedaż węgla to polecam www.matertrans.com :))

Gość gość
W tamtym roku kupowałem węgiel kostkę z http://widexpol.pl i muszę przyznać że wyszło znacznie taniej niż z okolicznych u których brałem wcześniej, a węgiel jakościowo też był znacznie lepszy

Gość gość
Ja bardzo polecam Sovillo od kuppanwyngiel! Palę nim już od 2 lat i cena w stosunku do jakości jest na plus

Gość gość
Warto się rozejrzeć za dobrym wysokokalorycznym węglem. To nie tylko oszczędność ale też lepsze ogrzewanie. Polecam wam zajrzeć na stronę www.weglosmyk.pl Kupuje od nich węgiel każdego sezonu i każdego sezonu jest on bardzo dobry.

Gość DarekWw
Wiesz co myślę, że możesz również pomyśleć nad wyborem hurtowni KGM która pod względem oferty węgla jak i ekogroszku jest zdecydowanie godna polecenia. Stawiają głównie na jakość przez co bardzo dobrze się spala nie pozostawiając praktyczne żadnego popiołu. Do tego o wysokiej wartości opałowej (węgiel orzech to ok 29MJ/kg) także moim zdaniem zdecydowanie jest warty uwagi i przynajmniej sprawdzenia jak to się mówi "na własnej skórze"

Gość gość
Powinni zabronić palenia węglem. To generuje smog i zabija nas.

Gość gi282

Jeżeli chodzi o sprzedaż węgla  to moim zdaniem najlepiej kupować od sprawdzonych, np. www.matertrans.com