Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Na co zwrócić uwagę przy kupnie krzesełka do karmienia?

Polecane posty

Gość gość

Jak w temacie. Wiem, że czasem co tanie, to drogie. Na co zwrócić uwagę? A może macie jakieś sprawdzone modele krzesełek?

Ja mialam Chicco, polecam. Wazne zeby bylo wygodne siedzenie (nie drewaniane), i zeby mozna bylo zdjac tace i porzadnie wymyc. Moje mialo taka naladke na ktora mozna bylo sciagnac. Mialo regulowane oparcie (szczegolnie dla malych dzieci). i latwo sie skladalo do malych rozmwiarow, chociaz ja mam duzo miejsca ale czasem to moze byc dobra opcja.

Zwróciłabym uwagę na to, żeby krzesło nie było zbyt kolorowe, żeby się dziecko zbytnio nie wierciło :) a druga rzecz to zdejmowany blat - ułatwia czyszczenie.

Gość gość
Na pewno, żeby miało obicie z łatwo zmywalnego materiału :) Fajna jest możliwość regulacji blatu i możliwość jego całkowitego zdjęcia jeśli dziecko ma już jeść przy stole. Regulacja krzesła góra-dół też jest dobra, żeby potem dostosować jego wysokość do stołu.

Gość gość
Wygodne siedzisko - ja sama dostalam krzeselko wiec jak wiadomo darowanemu koniowi..., ale szczerze powiem ze nie dziwie sie mojemu dziwcku ze nie chce siedziec skoro siedzi na jakos dziwnie powycinanym plastiku. Po drugie KÓŁKA, no chyba ze krzeselko zawsze bedzie stalo i bedzie uzytkowane w tym samym miejscu. U mnie kolek tez nie ma i szkoda mi sasiadow na dole i mojej podlogi, no ale coz...

Gość gość
Na jakość wykonania, żeby składało się płynnie, nie było luzów. Najlepiej zobaczyć na żywo.

Gość malinoowka
Ja krzeselko podpatrzylam u tesciowej (miala po starszej wnuczce) i okazalo sie tak fajne ze stwierdzilam ze musze kupic takie same. Krzeselko plastikowe, ktoro po rozlozeniu w przyszlosci bedzie krzeselkiem + stolikiem, zdejmowana taca i pokrowiec z siedziska. Firma nazywa sie Caretero ale nie mam pojecia jaki to model. Kosztowalo cos kolo 260zl. Mieszkam w UK i tu nie moglam takiego znalezc wiec wiozlam z PL :) Jedyny minus- jesli ktos ma malo miejsca w domu to nie polecam bo sie nie sklada jak wiekszosc. Ale poza tym naprawde super.

Podwójna tacka, żeby ta górną moc szybko umyć. Poza tym powinna być zdejmowa a siedzisko regulowane gora dol - to dla mnie jest zbawieniem. Nie mogę dźwigać dziecka (juz chodzącego) wiec obniżam krzeselko, zdejmuje tacke i maly sam wlazi. Dobre sa ceratowe siedziska bo latwo wyczyścić. Mi się przydal koszyk z tylu na ślinianki i inne d**erele. No i kolka z blokada. A jak planujesz karmić metoda blw to antilope kup z ikei :)

Gość gość
Dzięki za odpowiedzi! Właśnie zastanawiałam się nad antilope lub caretero model magnus lub bistro...A dlaczego antilope akurat do blw?

Gość gość
Ja miałam Delti Nam, patrzyłam na różniaste, to dla mnie było idealne. Nie potrzebowałam regulacji oparcia- mały szybko siedział, a wcześniej jadał w leżaczku. Miękka i wygodna tapicerka, nie pocił się nawet jak było gorąco, bardzo łatwe do czyszczenia, odsuwana i zdejmowana tacka również łatwa do umycia. Leciutkie, bardzo stabilne, czego również potrzebowałam, no i miało pasy- u nas mus, młody próbował już jako półroczne niemowlę wstawać łapiąc za oparcie. Bardzo łatwo się składało do małych rozmiarów. No i kupiłam okazyjnie :) Nawet nie sprzedaję, czeka na kolejne. Kolorystyka i wzór też bardzo mi przypadły go gustu.

Osobiście nie karmie blw ani nie mam antilopy ;) Ale dziewczyny po karmieniu wrzucają cale krzeselko pod prysznic czy do wanny i splukuja, chodzi konkretnie o latwosc w czyszczeniu (malo elementów). Jest podobno stabilne (zawsze mnie zastanawialo czy rzeczywiście ;)).

Gość gość
Po 2 dzieci napiszę, że najważniejsze to prostota budowy i łatwość czyszczenia jeżeli chcesz by dziecko wcześnie samo jadło, bo małe dzieci jedzące samodzielnie bardzo brudzą. Jeżeli zamierzasz karmić sama do wieku przedszkolnego inne bajery stają się ważniejsze. Dobrze jak tapicerka jest zdejmowana by wrzucić co jakiś czas do pralki.