Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Cukrzyca? Hipoglikemia?

Polecane posty

Gość gość

Witam znalazłam wiele informacji na temat cukrzycy, tylko nigdzie nie mogę rozwiać mojej wątpliwości. Nie mogę znaleźć informacji na temat hipoglikemii, wszędzie jest napisane o osobach chorych na cukrzyce ja tej choroby nie mam (często mierze cukier, nigdy nie miałam nawet 1 pomiaru powyżej 150). Za to od kilku dni jak wstaje mam poziom ok 60 czasem jest 73. 2h po posiłku jest to samo. Czy powinnam się niepokoić? Choruje na depresję od niedawna biorę leki, jestem ospała.

Gość gość
To może być od lekarstw psychotropowych, ale z czasem może też przejść w cukrzycę typu 2. Wiem to niestety z doświadczenia bo kiedyś 7 lat temu miałam rano podobne cukry, żeby się pobudzić i "domowo" leczyć zły nastrój jadłam tony słodyczy i ogólnie rzeczy z dużą zawartością węglowodanów i stało się. 60 kg (tak!) więcej, cukrzyca 2, cukry rano około 150-180. Skoro jednak piszesz, że leki bierzesz od niedawna to za kilka miesięcy może unormują się cukry? Psychotropy wpływają na substancje chemiczne w mózgu, których wydzielanie sprzężone jest z poziomem glukozy we krwi.