Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość kasia_k26

Rozszerzanie diety niemowlaka

Polecane posty

Gość kasia_k26

Mam córeczkę która zaczęła 6 miesiąc. Jest karmiona piersią i zauważyłam że chyba nadszedł ten etap że moja córka domaga się innych posiłków niż mleko. A ja sama nie wiem jak to zacząć. Owszem daje jej od 2 tyg. po trochu a to marchewkę po kilku dniach jabłuszko, ostatnio jak mało wypije mleka to daje jej pół słoiczka zupki jarzynowej. Ale nie wiem jak zacząć na dobre. Córka od kilku dni z niechęcią pije mleko i myślałam żeby zacząć tak: Rano moja pierś Później mleko moje z kleikiem ryżowym i trochę jakiegoś owocu dodać aby był smak Później zupka Moje mleko Deserek i na kolację moje mleczko. Czy to dobry plan? A co z moim mlekiem czy jak nie będzie piła w sumie 3 kamienień to nie zaniknie mi? Czy wtedy w porze karmienia nie powinnam ściągać?

Gość gość
Plan zywienia powinien byc taki: Rano mleko z kaszka kleikiem czy czyms innym 2 sniadanie samo mleko Obiad zupka albo danie z miesem czy ryba bo powinnas pomalu wprowadzac po 6 miesiacu gdyz dziecku konczy sie zapas zelaza jeszcze z czasow ciazy Podwieczorak jakis deser owocowy lub przecier owocowy Kolacja mleko twoje Karmienie nocne mleko Wejdz na strone bobovity tam jest fajna tabela z rozszezaniem diety

Gość gość
Powinnas tez przyzwyczajac dziecko juz do glutenu pomalu. Czyli do mleka dodac 2-3 gramy kaszy manny.

dzięki za odpowiedz. wzbraniam sie z tym rozszerzaniem no ale mała za 3 tyg zacznie 7 m-c i juz najwyzsza pora.