Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...
Zaloguj się, aby obserwować  
Iga28

wysoka fosfataza alkaiczna

Polecane posty

Hej.Postanowiłam opisać nasz przypadek zdrowotny z rocznym dzieckiem. Może komuś pomoże. Ja sama szukałam jakichkolwiek informacjo na nasz temat i nie znalazłam nic. Szymek miał 14 msc kiedy robiąc rutynowe badanie fosfataza alkaiczna sięgnęła 3300 gdzie norma jest 280! Nikt nigdy nie słyszał o takich wartościach, jedyne co znalazłam to historie osób z wynikiem 500- 700 wtedy podejrzewa się krzywicę lub zrzuca na to że dziecko rośnie, ząbkuje. Ale nasza wartość pobiła wszystkie. Od razy dostaliśmy skierowanie do Centrum Zdrowia Dziecka w celu dalszej diagnostyki. Nie muszę chyba pisać co wtedy przeżywaliśmy ja już widziałam swe dziecko na onkologi.. bo ciągle pisano o nowotworach kości... Rezultat.... dziecko przebadano szczegółowo, łącznie z rtg kości....wynik wysoki jaki był taki był. Diagnoza: fizjologiczna hiperfosfatazomia czy jakoś tak:) Lekarze z CDZ w swojej praktyce nie mieli dziecka z takim wynikiem !! Tak więc jeśli ktoś ma podobny problem, nie przejmujcie to nie musi być wcale nic złego! :)

Bądź aktywny! Zaloguj się lub utwórz konto

Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony

Utwórz konto

Zarejestruj nowe konto, to proste!

Zarejestruj nowe konto

Zaloguj się

Posiadasz własne konto? Użyj go!

Zaloguj się
Zaloguj się, aby obserwować