Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

No i mam PCOS :(

Polecane posty

Gość gość
Sztuczne warunki do zapłodnienia :D? Ha, co pęcherzyk też ci sztuczny dają?

Gość gość
Jeśli masz PCOS to owulacji nie ma, nie pęka pęcherzyk, potrzebne są leki aby stymulować i wywołać prawidłowe jajeczkowanie.Bodajże estrogeny w pierwszej fazie cyklu i progesteron w drugiej a bezproblemowe zajście w ciąże przy PCOS to bzdura!!!

Gość gość
To ja gosv z 9.19. To prawda. Pco bylo u moich kolezanek w trakcie ciazy o zostalk po ciazy. Kolezanka piszaca o sztucznych warunkach zaplodnienia ma duzo racji

Gość gość
Jednak zdarza sie ze akurat pierwszy czy drugi cykl syaran jest owocny przy pco bo akurat ktos trafi na lepszy miesiac :) w calym roku. W moim orzypadku owulacja byla ze 2 razy w roku. Gdybym akurat wtedy trafila yo tez byloby to bez wspomagaczy :)

Gość gość
A ja to już chyba w ogóle owulacji nie mam 4 lata i nic, tzn wcześniej się nie staraliśmy więc był ryzyk fizyk i nawet na rękę mi to było a od 2 lat chcemy coś zdziałać.Więc coś w tym jest że po ciąży objawy pco mogą się zmniejszyć???Mi się wydaje że najpierw to trzeba wywołać owulacje a progesteronem doprowadzić do zagnieżdżenia i utrzymania zarodka.Ja nawet gdybym miała owulke to chyba nic z tego bo poziom progesteronu mam marne 1 w 20dc

Gość gość
nie do końca zgodzę się z tym, że przy PCOS nie ma owulacji- to zależy od organizmu- ja mam zdiagnozowaną tę dolegliwość, a mimo to cykle regularne jak w zegarku co 28 dni i owulacja prawie w każdym cyklu- wiem, ponieważ przez prawie 2 lata miałam monitoring cyklu, poza tym gdyby jej faktycznie nie było, to gros kobiet nie zaszłaby w ciążę, a w samym tym temacie pojawiły się jednak mamy z pcos

Gość gość
gość dziś Sztuczne warunki do zapłodnienia? Ha, co pęcherzyk też ci sztuczny dają? x zdebilała idiotko ja napisałam, że sztucznie tworzy się warunki do zapłodnienia!!! Sztucznie czyli farmakologicznie. Jest różnica miedzy stwarzać sztucznie warunki, a stwarzać sztuczne warunki. Czytanie ze zrozumieniem widać wielka to sztuka nie w pierwszym temacie to widzę tu :o już mamy efekty nauczania w gimbazie, co jedna to głupsza :( O PANIE! dzięki Ci, że jako ostatnia załapałam się na 8 klas i naukę starym programem.

Gość gość
09:48 A ja nie rozumiem co cię tak dziwi niedouku? przecież wiadomo, że wspomaganym się jest sztucznie z zewnątrz lekami aby na chwilę stworzyć warunki do ciąży a cały czas masz tę przypadłość czyli PCO. Czego nie rozumiesz?

Gość gość
gość dziś powiedz mojemu dziecku, że nie istnieje i jest "bzdurą" :) właśnie jęczy, bo ma kolki :o i taszczę ją w chuście teraz :) Po prostu nie miałam parcia jak te wszystkie kretynki, nie latałam z owu-testami, nie srałam żarem żeby monitorować cykle dla dzieciątka, nie byłam z tego tytułu nawet po żadne leki i nawet nie wiem jak się nazywają czy to jakieś hormony czy jakieś inne cuda, nie zmuszałam męża do seksu z zegarkiem w ręce, bo mam śluzik i tempkę w normie. Cykl? co to w ogóle jest??? mój organizm nie uznaje czegoś takiego tylko dwa razy do roku krwawienie wyglądające na okres. Nastawiłam się (szczerze, a nie tak jak te idiotki), że dzieci nie będę mieć i po trzech latach bez zabezpieczania się tak się wszystko potoczyło, tak się złożyło, że zaszłam w ciążę. Luzik w d/u/p/i/e to podstawa była u mnie

Gość gość
do 09:53 ale czasem coś się wymsknie nie ma podręcznikowego przykładu pcos jesteśmy żywymi ludźmi, a każdy organizm jest inny. Wiesz umierający ludzie z białaczką w ostatnim stadium bez przytomności z procentem białych krwinek, który oznacza śmierć i że odwrotu nie ma, bo taka jest chemia i biologia nagle wracali do zdrowia z dnia na dzień więc jakieś jajeczko mogło się wytworzyć przy sprzyjających warunkach i może chwilowo organizm sam wytworzył te hormony. Ja tak zaszłam w bliźniaczą ciążę i chciałam jeszcze jedno dziecko po dwóch latach i przez 6 następnych się wspomagałam i nic. Reguły nie ma :)

Gość gość
Gosc z 11.05 jest matka a brzmi jak nastolatka z rynsztoka. Jakie to smutne :(

Gość gość
Fakt. Gosc z 11.05 mysli chyba, ze skoro jest anonimowa to moze uwolnic swoje prawdziwe "ja" i zapomniala czym jest kultura :(

Gość gość
hahaha odezwały się cnotliwe zuzanny i święte madonny "MATKA a coś tam coś tam" akurat nikt nie powinien tak się wyrażać ale to chomąto matki polki nakładane przez inne baby, ż matka ło jeju jeju to ciemnogród na maksa i żenada. Chodzi mi o tę argumentację oczywiście i tłumaczę od razu, bo podobnie jak 11.05 podejrzewam, ze zrozumieniem nie umiecie czytać więc objaśniam ARGUMENTACJA :)

Gość gość
ja tu czytywałam większy rynsztok, to jest jakaś słabizna i żadna nie śmiała wtedy zwrócić uwagi no ale przecież chodziło o szmaty konkubiny i ich bękarty więc je to nawet trzeba zbesztać w imię Chrystusa i prawosci oczywiście ;) ;)

Gość gość
Amen :) a ja popieram że bez stymulacji przy PCO zajście w ciąże jest mało prawdopodobne.Owszem podobno się zdarza ale pamiętajmy że zdiagnozowanie PCO nie zawsze jest prawdziwe.Ja mogę powiedzieć na swoim przykładzie ale mowie pamiętajmy o tym że nie wszystko lekarz zdiagnozuje poprawnie czy to jest faktycznie pco a może coś oprócz tego.Ja mam podwyższona prolaktynę, dhea tsh w normie ale górna norma i niski progesteron, gdybym zaszła bez leków to raczej nazwać można byłoby to cudem.Dziewczyny każdy ma swoje zdanie, prawo do obrony swoich przekonań a odstępstwa od reguły się zdarzają :)

Gość gość
Z czym się zgadzasz? Laska pisze, że: bezproblemowe zajście w ciąże przy PCOS to bzdura!!! a ty piszesz, że to mało prawdopodobne więc gdzie tu zgoda??? Uwierz mi, że jak ktoś się dowiaduje, że ma pco to potwierdza to u innego lekarza w ciągu swojego życia przecież trafiamy na różnych lekarzy czy nie?, ja byłam u trzech i czwarty raz w klinice we wrocławiu profesor ostatecznie to potwierdził. Olałam to bo byłam młoda teraz zaszłam w ciążę po 12 latach zwykłego niezabezpieczania się :)

Gość gość
Dobra ok zaszłaś ale chyba nie uważasz że 12 lat bez zabezpieczenia i nic to normalne?To właśnie są problemy z zajściem w ciąże a nie ktoś pisze że można normalnie w nią zajść

Gość gość
Hej a czy przy pcos mogą pojawiać się mdłości wieczorne????

Gość gość
gość 2014.10.31 ale mnie chodziło o tę wypowiedź, że zajście bez leczenia to bzdura i jest absolutnie niemożliwe :) no ludzie trochę otwartosci umysłu i wyobraźni :)

Gość gość
18.16 przy samym pco mdłości? Przeciez to bezobjawowe ale już przy ciąży możesz mieć mdłości o kaaaażdej porze :D

Gość gość
Pcos mam stwierdzone i jak bezobjawowe :D? Ja akurat tej "choroby"miałam i mam dużo objawów.Dlatego pytam bo ciąża nie możliwa raczej przy takich hormonach a drugi dzień na wieczór mnie mdli po 2 godz przechodzi i do tego uderzenia gorąca

Gość gość
Już nerwicy dostaje przy tym durnym pcos :(

Gość miranda1119
PCOS to nie koniec świata chociaż potrafi uprzykrzyć życie. Ja choruję od lat i do tego mam niedoczynność tarczycy a mimo to mam dwójkę dzieci:) Kup sobie inofem w aptece bez recepty i pij go dwa razy dziennie. Ma nawet dobry, pomarańczowy smak i pomaga uregulować hormony.

Gość wikiwikibarcelona
Mnie też PCO doprowadza do szału ale leczę sie. Kupiłam włąśnie ten inofem i piję go póki co raz dziennie tak jak zalecają na opakowaniu. Jak pójdę do lekarza to zapytam czy mogę zacząć pić dwie saszetki - dawka terapeutyczna.

Gość wikta98
Widzę, że PCO to zmora wielu kobiet. Może jestem paskudna ale lepiej mi z tą świadomością. Ja o chorobie dowiedziałam się jakiś rok temu i od tamtej pory pojawiły się problemy z samopoczuciem. hormonami, wagą... no porażka. Inofem piję bo smakuje mi bardziej niż inofolic, no i jest tańszy. Biorę dwie saszetki dziennie od miesiąca. Podobno trzeba go pić minimum trzy ale dam radę, źle nie smakuje a czuję się ciut lepiej.