Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

choroba bostońska

Polecane posty

Gość gość

Witam szukam informacji na temat choroby bostońskiej? ale dni trzeba trzymać dziecko w domu? i ogólnie jak dzieci to przechodzą?

Gość gość
U mojego syna. Zaczęło się b. wysoką gorączką, która utrzymywała się ok 4 dni. Potem krostki na stópkach, dłoniach i jamie ustnej. Krostki bolące po kilku dniach zamieniały się w strupki. Mały nie chciał jeść bo w gardełku bolało. Był ok 2 tyg. w domu. Przechodziliśmy w wieku 1,5 (w żłobku) i 3 lata (w przedszkolu). Chyba smarowałam gencjaną na wodzie te krostki.

Gość gość
podnosze... Syn ma trzy lata, wczoraj mial stan podgoraczkowy, dzisiaj katar. Przed spaniem zauwazylam jakby pokrzywke na stopach, pecherz na palcu i krostki na pupie... Dzisiaj juz nie ma goraczki. Zobacze jak jutro to bedzie wygladac

Gość gość
moje dzieci dosc lagodnie przechodzily Choc goraczka byla. i krosty smarowalam sudocremem. tez bol gardla ok tygodnia u synka corcia krocej. slady od krostek oczywiscie dluzej ale Juz suche.

Gość gość
Moja córka miała biegunkę, potem silne wymioty i na koniec bąble jak po ugryzieniu komara . U mnie objawiło się silnymi wymiotami, i jedną krostką na ręce... Po rutynowej kontroli okazało się że mam ich mnóstwo w gardle. 2 tyg. W domu.

Gość gość
a czy na poczatku to byly krosty, czy bardziej plamy? Zwariuje z tym przedszkolem :(